Stuhi Dashurie/ Mehveshi i dhùron Ajazit aksíonet

Sipas planit që Firuzeja bën me Ajazin, supòzohet se ajo duhet t’i fitojë besimin Ertanit, që plàni tyre të jetë funksíonal dhe të dy të lirohen nga kércénimet e tij, dhe ai vetë të përfùndojë në bùrg. Kështu, për ta arrítur këtë qëllím, Firuzeja zgjédh që të ndàjë me Ertanin historinë e saj të dashurisë me Ajazin. Ajo shpréhet qàrtazi se nuk ka më asnjë lloj ndjénje për të, madje as mlléf apo urréjtje, siç ka pasur dikur.

Ky rréfim do të thotë shumë për Ertanin, i cili përqafon fòrt Firuzenë dhe zgjédh t’i besojë asaj me zemër. Përveç të tjerave, Firuzeja është e zénë ngùshtë edhe nga motra saj, Elvani. Kjo e fundit i kërkon llogari për martesën që po bën me Ertanin, dhe mendon se Firuzeja beson që Elvani ta ketë vràrë Jasinin, ndaj i betohet se nuk ka qenë ajo. Por Firuze sërish nuk i tregon si qëndron e vërteta.

Ndërkohë, Ertani ndërhýn mes nënës së tij dhe nënës së Firuzesë pasi duket se mes tyre ka sërish mòsmàrrëveshje. Zonja Alije, i kujton Ertanit çështjen e tapisë së shtëpisë, dhe ai i premton se nuk e ka hàrruar por do e rregullojë. Me t’u làrguar të gjithë, Ertani shoqëron Firuzenë për në dhomën e saj por i premton se nuk do i afrohet derisa ajo vetë të dojë. Kështu, ai porosit shërbëtoren e shtëpisë që t’i përgatisë dhomën e miqve.

Teksa bën këtë pòrosi, Berraku ndodhet në një telefonatë me Ajazin dhe ai kupton se Firuze nuk po fle pranë Ertanit. Të nesërmen në kompani, Ajazi paraqítet para Ertanit me aksíone në dorë. Ertani kupton që aksíonet i ka nga Mehveshi dhe nuk e kupton lídhjen. Megjithatë, nuk duron që Ajazi të punojë në një vend me Firuzenë, por Ajazi bën të qartë se nuk do tërhíqet nga kompania për asnjë lloj arsyeje. 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*