Stuhi Dashurie/ Firuzeja rrezíkon të bjérë nga hùmnéra

Ertan Demirkani i është vénë shumë seriozisht gjetjes së identitetit real të Firuzesë. Pàvarësisht se në duar nuk ka asnjë provë, ai ndjén brenda vetes se e njëjta Firuze që punon me të, është e bija e Jashar Pinarit ndaj të cilit ai po kryen aq shumë padréjtësi. Në telefonin e tij personal do vijë një foto, në të cilën shikohet qartazi Firuzeja e shqétësuar, në kompaninë Demirkan, natën që ka ndodhur aksídenti me punonjësit ku ishte edhe babai saj.

Ai nuk di se si ta përbàllojë këtë të vërtetë; të mërzítet apo të lumturohet. Megjithatë, nuk mund të qëndrojë duarkrýq, ndàj fillon të mendojë planin e radhës. Ai merr Firuzenë me vete dhe shkojnë pranë një vendi të bràktisur. Aty, Ertani fillon t’i tregojë histori zhgénjimi nga jeta tij dhe teksa flet, sytë i mbùshen me lòt. Ai afron Firuzenë shumë pranë rrezíkuar të rénies nga humnéra.

Nga ana tjetër, Faruku shkon në shtëpi së bashku me Sevdanë, vajzën që dikur e vòdhi si dhe i mbýlli derën në fytyrë nënës së tij kur shkoi ta kërkonte të birin. Sapo mbérrin në shtëpi Alija, e shikon Sevdanë dhe i kërkon të shpòrret që aty. Vajzat ndërhýjnë për të përmbàjtur të ëmën dhe për të mbrojtur Sevdanë, por më kot. Ajo nuk e pranon në asnjë mënyrë në shtëpinë e saj. Nëse Faruku do, mund të largohet së bashku me të.

Pavàrësisht se Ertani zbùloi të vërtetën mbi Firuzenë, ai do përbàllet me një të vërtetë tjetër. Kësaj rradhe, me një shumë të fríkshme. Në shtëpinë e tij vjen një postë, një letër në zarf. Brenda zarfit, është një letër e fotokopjuar, jo orígjínalja. Ajo është pikërisht kërkesa që Jashari i ka bërë Ertanit ditën e aksídentít, gjë të cilën ai e ka mòhuar para polícisë. Ertani mendonte se ajo letër është zhdùkur njëherë e mirë si kércénim i jetës së tij.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*