Stuhi Dashurie/ Firuze vendoset para zgjedhjes më të vështírë

Ngjarja e réndë e ndodhur me Elvanin dhe Jasinin, është bërë shkàk i shkatérrimit të jetës së Elvanit, por sidomos Firuzesë dhe Ajazit. Por, një e vërtetë e madhe do dalë në shesh. Në të vërtetë, Elvani vetëm e ka plàgosur Jasinin. Ka qenë Ertani ai që ka shkuar pranë Jasinit, e ka parë që është i plàgosur, dhe me një jastëk në fytyrë i ka màrrë frymën atij, duke i shkàktuar vdékjen brenda pak sekondave.

Nga ana tjetër, Ajazi tashmë është shkëpùtur nga Berraku, por nuk mùnd të jetë as me Firuzenë. Ai kërkon të dijë arsyen e vërtetë se çfarë e ka shtyrë të pranojë një martesë me Ertanin, pasi është mëse i bíndur se assési ajo nuk do ndjénte dashuri për personin që i ka shkatérrùar të gjithë familjen në mënyrë të padréjtë. Sakaq, ai ndjén edhe dhímbjen e marrédhénies tashmë të hùmbur me të vëllanë, Metenë.

Ky i fundit, nuk mùnd të présë më asgjë nga Ajazi dhe as nuk provon të flasë. E vetmja shpresë e tij është motra tyre, tek e cila shkon në shkollë. Ai i del përpara në mënyrë të paprítur dhe i kërkon që ta falë pasi ndíhet shumë i pénduar për mendimin dhe veprimin e papjékur që ka bërë. Por motra tij i shprehet se nuk mùndet ta falë, sado që do donte. Sepse për fàj të tij, mbétën térésisht jetímë.

Ndërkohë, Ertani shpréhet se ka ardhur momenti që t’i tregojnë të gjithëve për martesën e tyre, përfshírë edhe familjen e Firuzesë, pasi është e kotë të mbàhet më e fshéhtë. Të dy së bashku shkojnë në shtëpinë e Firuzesë, për t’u dhénë lajmin. Elvani çudítet tepër, njësoj si të gjithë, por ai që nuk e pranon në mënyrë absòlute, është Jashari. Ai pròvon të bíndë të bijën se po gàbon réndë, por nuk ndryshon gjë. Kështu, e vë atë para detýrimit; të zgjédhë Ertanin ose babanë e saj. 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*