Stuhi Dashurie/ Firuze jeton fatin e Ajazit

Fotokopja e kërkesës së Jasharit doli në skénë duke tràzuàr shumë ujëra. Ende pa e marrë vesh se kush ia ka punuar atë gjë, Ertani, i shoqëruar nga Ajazi me të cilin kanë deklaruar se nuk e kanë marrë ndonjëherë atë kërkesë, paraqíten në komísaríat për të dhénë sërish déshmi. Ndonëse situata është shumë e komplíkuar, asnjëri prej tyre nuk mbàhet nën arrést, por lihen të lirë.

Ertani është duke shoqëruar Firuzenë për në shtëpi dhe duke biseduar. Në të njëjtën kohë, është Elvani, motra e Firuzesë ajo që do përbàllet me një rrezík të madh. Ajo shkon të kërkojë diçka në shtëpinë e Jasinit, i cili insiston që ajo të fùtet brenda. Duke qenë naíve, Elvani fùtet brenda dhe kupton që Jasini ka qëllíme të tjera ndàj saj. Ai fillon t’i shprehë ndjénjat dhe mendimet që ka për të.

E fríkësuar, Elvani i pérgjérohet që të ndàlohet me kaq por Jasini vazhdon. Ai provon të abùzojë me Elvanin, ndaj kjo e fundit, e paníkosur, merr një vazo që gjen afër dhe e gòdet në kokë Jasinin. Ai mbétet pa ndjénja, i ulur në divan dhe me kokën që i rrjédh gjàk. Ashtu siç është, Elvani del në rrugë dhe përpara i dalin Firuzeja me Ertanin. Ato shkojnë menjëherë për ta ndihmuar.

Ertani i premton se do e rregullojë ai këtë çéshtje, mjàfton që Firuzeja të mérret me Elvanin dhe ta qetësojë atë. Por, a ka vdékur me të vërtetë Jasini apo atë e vrét Ertani për të shténë në dorë Firuzenë? Duke i dhënë lajmin se Jasini ka vdékur, Ertani shkàtërròn zemrën dhe jetën e Elvanit. Ajo nuk mùnd ta màrrë më veten pavàrësisht asgjëje. Në kémbim të zhdùkjes së kùfomés dhe gjùrmëve, Ertani kërkon që Firuzeja të martohet me të dhe ajo pranon.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*