Stuhi Dashurie/ Firuze fiton besimin e Ertanit

Firuze ka névojë të fitojë besimin e Ertanit, që plàni saj me Ajazin të ecë sa më mirë dhe sa më shpejt. Ndaj, ajo i tregon për Ajazin dhe lídhjen që dikur ka pasur me të. Sipas asaj që Firuze shprehet, çdo lloj ndjénje ndàj tij ka kaluar, madje edhe urréjtja dhe mlléfi që deri vonë ka ndjérë. Për të, Ajazi është gjòja i vdékur. Ertani e beson dhe e përqafon pérzemérsisht.

Elvani ndërkohë kërkon llogari nga motra saj pasi nuk mùnd ta pranojë që po martohet me një person të tillë, por, për të mos e lénduar, Firuze sërish nuk i tregon të vërtetën. Sakaq, nëna e Ertanit mùndohet të hédhë fjalë të rénda kùndrejt nënës së Firuzesë por kësaj të fundit i shkon në mbrojtje Ertani. Kur mbésin të dy vetëm, Alija i kujton çéshtjen e tapisë dhe Ertani premton se do e rregullojë.

Pas dasmës, Ertani shoqëron Firuzenë për në dhomën e gjumit, por siç i ka premtuar, nuk do flejë me të pa dashur ajo vetë. Ajazi telefonon Berrakun për t’i kërkuar falje për të folurën e ashpér dhe rastésisht bëhet pjesë e bisedës së Ertanit me pastruesen e shtëpisë teksa i kërkon asaj t’i përgatisë dhomën e mysafirëve. Ai qetésohet nga mendimet dhe i dërgon Firuzesë mesazh dashuror.

Të nesërmen në mëngjes, në shtëpinë e Firuzesë tròket një i panjohur i cili kërkon Farukun. Ai është një person që vjen nga jashtë Stambollit, me të cilin dikur Faruku ka pasur marrédhénie parash. Tashmë, ai kërkon paratë e tij të cilat Faruku ia ka mùnguar prej kohësh. Ndërsa në kompaninë Demirkan, Ajazi del para Ertanit me letrat që vértetojnë se Mehveshi i ka dhùruar aksíonet e saj, por Ertani nuk mùnd të pranojë të ketë atë dhe Firuzenë në një vend. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*