Stuhi Dashurie/ Ertanit i lindin dyshímet e para mbi Firuzenë

Faruku mëson nga nëna tij se në shtëpitë ku pastron, paratë janë gjithandej por ajo nuk i prék asnjéherë. Duke menduar situatën me Jasinin, ai shikon si zgjidhje màrrjen e këtyre parave, ndàj i kërkon të ëmës që ta lejojë të shkojë me të në pastrimin e shtëpive, për ta ndihmuar. Ajo i beson qëllímit të tij dhe e merr me vete. Aty, Faruku vjédh një shumë të madhe parash që ndodhen brenda një zarfi.

Me paratë në dorë, Faruku tròket në derën Jasinit. Ai i përplàs paratë për fytyrë, i tregon se ato janë shumë më tepër se qeraja e shumë muajve dhe se në mënyrë të prérë duhet të qëndrojë larg Elvanit. Jasini kërkon të justífíkohet por më kòt, Faruku nuk e dëgjon. Që aty, ai shkon në kompaninë Demirkan për të kërkuar të drejtën e tij, siç i premtuan në fillim se do i ndihmonin financiarisht. Firuze fshíhet menjëherë që të mos merret vesh identiteti saj.

Firuze gjithashtu telefonohet nga avokati saj, zoti Onder. Ato takohen në një qoshe pranë kompanisë dhe ai i tregon të gjitha studimet e detajuara që ka bërë një natë më përpara, të cilat e nxjérrin në konkluzionin e qartë se ngjàrja e tmérrshme e ashensorit në kompani që shkàktoi vdékje, plàgosje dhe pràngòsjen e Jasharit, nuk ka qenë as për mùngesë vëmendjeje dhe as aksídent. E gjitha ka qenë e plànifíkuar.

Nga ana tjetër, Ertani ka shkuar pranë Jasharit në bùrg. Ai i jep letër dhe laps, duke i kërkuar të shkruajë një listë me emrat e personave që Jashari dëshiron të ketë sa më mirë me punë, shtëpi e financiarisht, në kémbim të pranimit të fajit, të cilin ia kanë hédhur me të padréjtë. Jashari s’pranon dhe Ertani e kércénon me familje. Në atë çast, Jashari përménd Elvanin dhe Firuzenë, duke lénë Ertanin me pikëpyetje në kokë. Ai urdhéron ínvestígímín e Firuzesë.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*