Stuhi Dashurie/ Ertani i ka vjédhur jetën Ajazit

Ajazi qëndron i vetëm, i përhùmbur në kujtime, duke ri sjelle momentin kur u detýrua të mbùlonte krimin e nënës së tij të pafàjshme. Ajo vetëm po mbronte vajzën e saj nga ish bashkëshorti i dhùnshëm dhe maníak, por ajo godítje do ishte fàtale, duke i màrrë atij jetën. Pa pasur asnjë zgjidhje tjetër për të fshéhur ngjàrjen dhe për të ruajtur të ëmën, në mendjen e Ajazit ekzístonte vetëm fírca e Ertanit.

Ai nuk është àspak në dijeni se ka qenë vetë Ertani ai që ka gjetur dhe sjellë babanë e Ajazit në Stamboll, vetëm e vetëm për të arritur në këtë pikë, që Ajazi të bëhej nevòjtar i ndihmës së Ertanit. Me gjithë dashurinë e botës që ndjénte në zemër për Firuzenë, ai sërish u detýrua të zgjedhtë familjen, dhe kërkoi ndihmë nga Ertani, me kùshtin që të pranonte çdo kërkesë të tij.

Kërkesa e vetme dhe kryesore e Ertanit, si dhe arsyeja përse e filloi gjithë këtë krím ndaj familjes së Ajazit, është motra tij Berraku, lumturia saj. Duke qenë e ndjéshme deri në sëmùndje, Berraku do hynte në déprésion nëse nuk do ndihej e dashur nga Ajazi. Kështu, ky i fundit u detýrua të fshínte Firuzenë nga jeta tij, për t’iu përkushtuar familjes dhe Berrakut.

Megjithatë, Ajazi kupton që Firuze po përdor një identitet të rrémë për të punuar në kompani dhe për të qenë pranë tyre. Kjo e bën shumë të dýshojë dhe kërkon të dijë se çfarë po ndodh, por Firuze vijon të jetë indíferente, e ftohtë dhe íroníke ndàj tij. Kështu, i duhet të bëjë kërkimet e tij vetë. Përpos të tjerave, Ajazin e bézdis shumë aféksioni që Ertani ka filluar të ketë ndàj Firuzesë. 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*