Stuhi Dashurie/ Berraku pranon t’i japë fund fejesës me Ajazin

Safija, nëna e Ajazit vendosi që të mos ishte më një bàrrë për jetën e të birit, edhe pse Ajazi vetë nuk e shihte àspak si të tillë. Ajo ndérpréu mjékimet dhe teràpitë, që kështu të shkonte ngàdalë drejt vdekjes. Sipas zonjës Safije, me vdékjen e saj, Ajazi do mérrte lirinë e shumëkërkuar dhe së paku do mund të jetonte me dashurinë e jetës, Firuzenë. Nuk kalon shumë kohë dhe gjéndja saj pérkéqésohet.

Si pàsojë, ajo përfùndon në spítal, ku dhe mësojnë se ajo prej pak kohësh kishte ndérprérë kurímet. Ajazi e lídh me fjalët e nënës së tij, ditën kur ajo donte të dorézohej në políci. Të gjithë mërzíten shumë për të, por nuk kanë më asgjë në dorë për ta ndihmuar. Nëna Safija duhet t’i nénshtròhet opéracíoneve, për të cilat nuk jepet siguri nëse do dalë e gjallë apo jo. Nga ana tjetër, Elvani endet nëpër shtëpi si një fàntàzmë.

Mërzínë e saj e shikojnë të gjithë por nuk arríjnë t’i nxjérrin asnjë fjalë. Sevdaja, vajza që ka sjellë Faruku, provon të flasë me të e të kalojë kohë me Elvanin, por ato i ndérprét Alija e cila e shikon Sevdanë si një inflùencë shumë të kéqe për të bijën. Sakaq, Ajazi nuk duron më dhe me ngjàrjen e së ëmës, vendos që të shkojë në vilën Demirkan, dhe t’i japë fùnd martesës së shtírur me Berrakun.

Ai u thotë të gjithë mendimin që ka për to, se sa persona negàtivë janë, dhe merr veçmas Berrakun, të cilës i thotë se është shumë person i mirë dhe pròblemi nuk ndodhet tek ajo, por ai nuk mùnd të vazhdojë më të shtíret. Edhe pse Shumë e lénduar, Berraku kërkon të dijë se si qëndron në të vërtetë dita e fejesës së saj me Ajazin. Ajo mëson të vërtetën dhe shkon pranë Ajazit për t’i kërkuar falje, duke i thënë se është dakord që të mos jenë më së bashku, por ajo do qëndrojë gjithmonë pranë tij, të paktën si shoqe.   

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*