Stuhi Dashurie/ Berraku mëson se është shtatzënë

Ajazi vazhdon të véreje sjellje Aspak të zakonshme mes Firuzesë dhe Ertanit të cilët gjatë të gjithë kohës janë pranë njëri-tjetrit. Duke mos kuptuar asgjë ai kërkon një shpjegim nga Firuzeja. Kështu, Firuzeja në prezencë të Ertanit i tregon Ajazit se është martuar me të dhe këtë e ka bërë për hir të ndjénjave. Por Ajazi e di shumë mirë që kjo nuk mùnd të jetë assesi e vërtetë.

Sakaq, Ertani kërkon nga Firuzeja që ajo tashmë ti tregojë familjes së saj për martesën e tyre pasi nuk ka më kuptim që ta mbàjnë të fshéhtë. Firuze përgjigjet se e ka të véshtire ta bëjë pasi është mese e bindur se babai i saj, Jashari do kundérshtojë katégoríkísht atë martesë. Megjithatë ajo është e detýruar që të síllet sa më normalisht me Ertanin pasi e ka martuar atë martesë për hir të së motrës, Elvanit.

Nga ana tjetër, Ajazi me të motrën i kanë véne vízen vllait të tyre duke e urdhéruar që as të mos duket më në spítal. Ngjàrjen mes tyre e  mëson edhe Berraku. Ajo vendos që fshéhurazi nga të gjithë të bëjë anàlízat për të parë nëse përputhet me dhùrimin e zonjës Safie. Përgjigjet rezùltojnë pozitive dhe Berraku është e gatshme që të sakrífíkojë orgànin e saj duke u bërë dhùruesja e Safies.

Ajo ia bën të artë Ajazit që nuk prét asgjë nga kjo por po e bën vetëm sepse Safia ka qenë gjithmonë e mirë me të. Pavàrësisht të gjithave, Ajazi nuk e pranon një gjë të tillë. Të nesërmen, Berraku përgatitet që të bëjë disa anàlíza të tjera përfùndimtare përpara trànsplàntit, por surprízohet kur mëson se nuk mùnd të jetë dhùruese pasi është shtatzënë.    

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*