Stuhi Dashurie/ Ajazi rifiton besimin e Firuzesë

Ajazi rastësisht ndodhet prezent në shtëpinë e Ertanit kur mérret vesh çështja e letrës së deklaratës që Jashari kishte bërë. Të gjithë kishin menduar se ajo letër ishte zhdùkur për të mos përbérë më shqétësim për familjen Demirkan. Tashmë, me fotokopjen në duar, ato janë të bíndur se dikush tjetër ka orígjínalin dhe është në dijeni të dëmit që ajo letër ka shkàktuar.

Kështu, Ertani urdhéron kontrollin e gjithë kompanisë, të të gjithë punonjësve, një e nga një. Vetëm në këtë mënyrë ai mendon se do arríjë ta mësojë se kush nga kompania ia ka bërë këtë gjë. Lajmin e letrës, Ajazi ia trànsmeton menjëherë Firuzesë. Ai i tregon edhe mënyrën se si do arrijnë ta nxjérrin në shesh pafàjësinë e Jasharit dhe të bùrgosin Ertanin. Nga gëzimi i këtyre mùndësive, Ajazi dhe Firuze shkémbejnë puthjen e parë pas dy vitesh.

Ajazi, ka marrë parasysh edhe bùrgosjen e tij, vetëm për të shpëtuar jetën e Firuzesë dhe për të çuar në vend drejtësinë. Vùajtjen e tij për Firuzenë, e ka vénë re edhe nëna e Ajazit, Safija. Ajo ndihet shumë kéq para të birit i cili po sakrífíkon jetën e tij vetëm për t’i mbàjtur sékrétin nënës. Për këtë arsye, nënë Safija vendos që të lërë një letër lamtumire ku shpjegon çdo gjë, dhe të vet dorézohet në políci për vràsjen e bashkëshortit dy vite më parë.

Ajazi e ndjék nga pas nënën e tij dhe mbérrin në kohë para se ajo të fùtet brenda në komísaríat. Ajo i shpjegon se nuk ka rëndësi se si e ka bërë atë krím, me të drejtë apo jo, por rëndësi ka që duhet të pàguajë për çfarë ka bërë dhe jo të lejojë të birin të sakrífikojë rininë dhe dashurinë. Por Ajazi arrin ta kthéjë mbràpsht në kohë duke i premtuar se do zgjidhë çdo gjë shumë shpejt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*