Stuhi Dashurie/ Ajazi trondítet nga e vërteta

Me një dhímbje shumë të madhe, Ajazi me disa nga të afërmit dhe të njohurit e tij, pércjellin nënë Safijen për në banesën e fundit. Lòtët nuk ndàlojnë, duke kujtuar në çdo moment se si ajo sakrífíkoi veten për të ndàluar tortùrat e jetës së të birit. Mes personave që màrrin pjesë në ceremoninë e vàrrímit, është edhe Firuze me Ertanin. Ajazi nuk e dùron dòt ardhjen e tij dhe përpíqet ta largojë.

Mes të tjerëve, është edhe një person, që pyet Ajazin mbí babain e tij. Ajazi ndíhet në síklet dhe mùndohet t’i shmànget pyetjes së vështírë, por personi ínsíston. Madje, pa asnjë qëllím, ai tregon se hera e fundit që ai e ka parë të atin, ka qenë kur e solli në Stamboll një person i besuar i Ertanit. Ajazi pyet më tépër pasi nuk mùnd t’i besojë atyre që po dëgjon. Kështu, ai mëson se ka qenë vetë Ertani që ka gjetur dhe ka sjellur të atin në Stamboll.

Ai e ka llogàritur të gjithë ngjàrjen se si do shkonte nëse babai Ajazit do rikthéhej në jetët e tyre. Gjatë kësaj kohe, Berraku ka filluar të ëndërrojë për beben e saj dhe fillon të shikojë në dyqane me rroba dhe aksesorë për fëmijët e porsalindur. Sakaq, Ajazi do takohet fshéhurazi me Mehveshin. Ajo i ofron bashképunimin e saj për të fùndosur Ertanin, pasi padrejtësive të tij duhet t’i thotë dikush ‘STOP’.

Të dy së bashku thùrin një plan të detajishëm , i cili préténdohet të nxjérrë në pah me prova disa nga punët e písta të Ertanit, të cilat do jenë të mjàftueshme për ta fùndosur atë në bùrg, njëherë e mirë. Ndërkohë, Elvani vazhdon të éndet nëpër shtëpi si një fàntazmë dhe àskush nuk mùnd t’i bëhet asaj ndihmë. Ajo ndjén rrezík në çdo moment, duke menduar se mund ta bùrgosin.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*