Stuhi Dashurie/Ajazi i tregon Ertanit mbí lídhjen e tij me Firuzenë

Ertani dhe Firuzeja, vendosin që të kenë një cerémoni martesore modéste dhe private, larg zhùrmave të médha dhe medias. Cerémonia do zhvillohet brenda shtëpisë së tyre, në sallonin e vilës Demirkan. Ftesat i dërgohen edhe familjes së Firuzesë, gjë e  cila do shkàktojë një shérr të madh brenda familjes Pinar, pasi Jashari jo  vetëm nuk do të shkojë për vete por nuk i lejon as të tjerët.

Megjithatë, Faruku shpréhet se nuk do e nxjérrë motrën e tij si jetíme mes njerëzve të bashkëshortit të saj. Kështu, të gjithë përveç Jasharit bëhen gati dhe shkojnë në cerémoninë e martesës së Firuzesë me Ertanin. Firuzeja vetë është shumë e palumtur dhe gjatë gjithë kohës lòton. Ajo gjithashtu ka bërë të gjithë planin me Ajazin se si do dalin nga kércénimet e Ertanit.

Para se të fillojë cerémonia, Ajazi i tregon Ertanit se ai dikur ka pasur një lídhje dashurore shumë të fòrtë me Firuzenë, por Ertanit nuk i bën përshtýpje pasi këtë e dinte nga vetë Firuzeja. Gjatë kohës që Firuze prezantohet krah Ertanit, ajo kap dorën e Ajazit që qëndron pikërisht pas tyre. Njerëzit prezentë, të shumë prej tyre i përkasin shtresës së lartë të shoqërisë.

Duke parë Alijen prezentë, nënën e Firuzesë, ato pròvojnë ta ulin figurën e saj duke e cilësuar thjesht si një shérbëtore që për pak para, pastron shtëpitë e tyre. Por Firuzeja nuk e lé me aq. Ajo i hédh krahun mamasë së saj dhe me krenari e pohon se nëna saj është shérbëtore, por kjo tregon vetëm se sa të paàftë janë personat e shtresës së lartë, aq sa nuk mùnd të mblédhin e sistemojnë as vetë sendet e tyre. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*