Stuhi Dashurie/ Ajazi dhe Berraku présin tortën e dasmës para Firuzesë

Firuzenë, përveçse shoqja e saj e ngùshtë Shuleja, po e ndihmon edhe avokati që ka marrë përsípër çështjen e Jasharit. Ai është ndíkuar shumë emocíonalísht për sakríficat që një vajzë arrin të bëjë vetëm për të shpëtuar babanë e saj nga padrejtësia ku ka rénë. Tashmë Firuzeja ka kuptuar se ka qenë Ajazi ai që ka firmosur për të shpëtuar Ertanin dhe për të fùndosur të atin e saj, Jasharin.

Sakaq, Ertani ka dyshímet e tij mbi Firuzenë, sjelljen e saj dhe nëse ajo realisht ka ndonjë lídhje me Jashar Pinarin. Investígímeve të tij i bashkohet edhe Mehveshi, si përherë. Të dy arrijnë të zbùlojnë që edhe Jashari ka një vajzë me emrin Firuze, e cila po ashtu ka studiuar për arkitekturë. Por, para se të hynte në kompani, Firuzeja është siguruar të fshíjë çdo të dhënë të vetes së saj të vërtetë, ndàj ato nuk mund të jenë të sigurtë se është e njëjta Firuze.

Nga ana tjetër, Berraku, për të zbutur gjàkrat mes familjes së saj dhe familjes së Ajazit, vendos që të thérrasë familjen e këtij të fundit në një darkë. Ajazi nuk është àspak në dijeni për këtë darkë dhe e mëson me vonesë, por nuk i mbétet më diçka për të vepruar. Ai ulet me gjithë të tjerët në tryezë. Shpesh, nëna e Berrakut ténton të ulë familjen e Ajazit, për shkàk të ndryshimit të nivelit ekonomik, por Ajazi i del gjithmonë kundër.

Në portën e Demirkanëve do trokasë Firuze. Ajo ka nevojë të rikthéhet në kompani për të tjera prova. Ndàj, kërkon falje dhe kërkon punën e saj sërish. Ertani pranon vetëm me një kusht; që t’i bashkohet darkës familjare. Pavàrësisht kundérshtimeve, Firuze detýrohet të hyjë brenda. Nëna Ajazit kupton se ajo është e njëjta vajzë me atë që Ertani dikur ka përmendur dhe ndihet kéq për të birin. Gjatë asaj darke, Berraku kërkon të bëjë prova me Ajazin se si do ndàjnë tortën e dasmës.  

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*