Stuhi Dashurie/ Ajazi dhe Berraku do bëhen prindër

Nëna e Firuzesë dhe Farukut, zonja Alije, është tërésisht kundér ardhjes së Sevdasë në shtëpinë e tyre, që prej ngjàrjes së pakéndshme që ka pérjétuar me të kur shkoi të mérrte të birin, pas vjédhjes që ky i fundit i bëri pabésisht.  E vetmja mënyrë për ta bíndur atë, ishte t’i thonin se Sevdaja është me bàrrë, por Alija sërish qëndron dyshùese. Për ta vërtetuar, të gjithë shkojnë në spítal. Rezultatet e Sevdasë dalin pozitive, për çùdi të të gjithëve, përfshírë edhe vetë atë.

Nga ana tjetër, një tjetër fëmijë duket se do gëzojë zemrën e Berrakut. Ajo bëhet gati me shumë sinqeritet, që të dhùrojë organin e saj për zonjën Safije. E shtrírë në shtratin e spítalit ku dhe u paraqít e vetme, infermierja vjen pranë Berrakut dhe e lajmëron se ndonëse ajo përputhet me dhurímin, me trànsplàntin, sërish nuk mùnd të jetë një dhùruese pasi është dy muajshe me bàrrë. Berraku gëzohet së tepërmi por nuk e ndàn me askénd këtë lajm.

Duke qenë se Berraku nuk mund të jetë donatore, ndërsa vëllai i Ajazit refùzoi që të rrezíkonte veten për një opéracíon që nuk është shumë i sigurt nëse do rezultojë me sùkses. Për këtë, Ajazi me të motrën e larguan njëherë e mirë vëllain e tyre. Jeta e zonjës Safije u bë edhe më krítíke pas kalimit të çdo ore, derisa trupi saj nuk e përbàlloi më dhe léshoi frymën e fundit. Hùmbja e saj do jetë shumë e réndë për të gjithë.

Ajazi vàjton hùmbjen e të ëmës, ndërsa Firuzeja e ngùshéllon nga larg, pasi tashmë nuk mùnd t’i afrohet duke qenë bashkëshorte e Ertan Demirkanit. Ky i fundit, vendos që t’i tregojë nënës së tij, se ka vënë kurorë me Firuzenë, duke nënshkruar në gjendje civile. Nëna Ertanit nuk është àspak dakord dhe krítíkon të birin që ka bërë një zgjédhje nga një familje që nuk i pérket àspak shtrésës së tyre. 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*