Stuhi Dashurie/ Ajaz kërkon të ndryshojë dëshminë e tij

Firuze mbërrin në familjen Demirkan për të biseduar me Ertanin, vetëm për t’i kërkuar atij t’i lejojë rikthímin në punë. Ertani çudítet nga sjellja e saj dhe si kusht, i vendos që të fùtet brenda në shtëpi në darkën me miqtë në tavolinë. E trondítur nga situata, Firuze shikon Berrakun me Ajazin që présin tortën e dasmës së tyre, për të bërë prova për ditën e dasmës. Duke mos dashur të léndojë Firuzenë, Ajazi hedh tortën në tokë, gjòja gabímisht.

Sakaq, Ajazi do débatojë ashpër me vëllanë e tij. Kjo, sepse i vëllai i ka kërkuar që t’i gjejë punë në kompaninë Demirkan dhe Ajazi ka refùzuar. Pa i treguar arsye të veçanta dhe detaje, Ajazi i ka kërkuar të vëllait që thjesht t’i besojë pasi kjo është më e duhura për ta. Por, vëllai tij mendon se Ajazi tùrpërohet nga familja tyre. Kështu, ai ka shkuar vetë në kompani dhe është marrë vesh me Ertanin për të filluar punë në kompani. Këtë, Ajazi e mësoi nga Ertani.

Një tjetër situatë e réndë do ndodhë me familjen e Jashar Pinarit. Atyre u ka kaluar afati i pàgesës së qerasë ndàj u troket gjithë kohës në derë. Trokítjeve të Jasinit i përgjigjet Faruku. Ai i kërkon që të kenë një tjetër mënyrë për t’i lejuar të qëndrojnë në shtëpi e të mos i nxjérrë në rrugë. Kështu, Jasini i thotë se nëse do i japë Elvanin për grua, atëherë shtëpinë mund ta mbàjnë falas për gjithë jetën. Oferta e tùndon Farukun por nuk është i sigurtë nëse duhet të pranojë apo jo.

Megjithatë, si përgjigje fillestare, i thotë se do e mendojë këtë ofertë. Nga ana tjetër, Ajazi arrin të mësojë se personi që ai dhe Ertani kanë dërguar në burg duke dhënë deklaratë të rréme e duke dëshmuar kùndër tij, është pikërisht babai i Firuzesë, Jashar Pinari. Ndàj, ai vendos që të ndryshojë deklaratën e tij në políci për të dëshmuar pafàjësinë e Jasharit, në mënyrë që ai të dalë nga bùrgu dhe Firuze të ndàlojë lojën e rrezíkshme pranë Ertan Demirkanit.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*