Stambolli i Pamëshrishëm/ Nedimi nuk do e falë Xhenkun

Nedimi hyn në dhomën e Xhenkut në spítal, teksa ai është ende i pavetdijshëm. Në atë gjendje, Nedimi i thotë se nuk e ka falur, dhe se lùfta mes tyre nuk ka mbaruar me kaq. Sado që të ketë vùajtur Xhenku nga ndërgjegjja, le ta drejtojë àrmën nga të dojë, sërish lùfta nuk do mbyllet me kaq. Nedimi premton se do kërkojë llogari për gjithë vitet e hùmbura të jetës së tij, pasi vetëm kështu do mund të vendoset drejtësia në vend.

Që aty, Nedimi largohet për në shtëpi, njëkohësisht me Shenizin dhe Damllanë. Ai futet në dhomën e tij dhe rikujton gjithë ngjarjen e ndodhur po atë natë. Shenizi ngjit shkallët, shikon Nedimin në atë dhomë dhe me bluzën e Xhenkut të larë në gjàk, i drejtohet àshpër Nedimit. Ajo i a hédh bluzën në duar dhe pa ndalim e pyet nëse tashmë është i lumtur me pàsojat që ndodhen dhe nëse gjendja rénduàr e Xhenkut e ka ndihmuar që t’i shuhet zjàrri urréjtjes që ka brenda vetes.

Atë natë, Seheri fton vajzat që të flenë në shtëpizën e saj. Xhereni pranon me idenë se do i marrë Xhemresë regjistrimin e Nedimit por më kòt. Xhemreja i tregon se ia ka dhënë me kohë doktoreshë Ojës. Megjithatë, Xhereni i premton vetes se do e gjejë me patjetër atë regjistrim. Të nesërmen teksa del nga shtëpia dhe në derë e présin gjithë gazetarët e mundshëm, Xhereni vendos të ndàlet dhe jep deklaratë për shtyp. Ajo tregon se Xhenku ka qélluar veten si pasojë e ndërgjegjes që ka qenë shkàktar për paràlizímin e Nedimit.

Nga ana tjetër, Agah nuk ndàhet nga Xhenku për asnjë moment. Ai qëndron i mbështetur në xhamin e dhomës, duke parë të birin tek lùfton me jetën dhe duke i kërkuar pafundësisht falje që nuk ka mundur t’i qëndrojë pranë aq sa duhet, sa i takon detyra tij si baba. Më pas, Agah merr një telefonatë në të cilën thuhet se është zbuluar vendi i personave që Agah ka urdhëruar. Bëhet fjalë për disa doktoresha të viteve më parë. Si do shkojë puna dhe për krím ndaj kujt do fàjësohen ato?

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*