Stambolli i Pamëshirshëm/ Xhenku i frikësohet kujtesës së Nedimit

Xhemre e shikon Xhenkun të shqetësuar, sikur flet me vete. Ajo i thotë se e di që në atë moment po mendon se sa mban mend Nedimi nga ngjarjet në të shkuarën. Mbrojtja që Xhemre i bën Nedimit, do e acàrojë Xhenkun. Ai ngrihet dhe me dhùnë e kap Xhemrenë nga krahu duke i thënë t’ia kujtojë se si ai ka qenë shkàktar i aksìdentit, se sa keq është sjellë nëna tij dhe ai vetë me Nedimin e të tjera me rradhë. Xhenkun e ndalon i ati i cili e urdhëron ta lëshojë vajzën. Më pas, ai qetësohet, shkon pranë Xhemresë në dhomë dhe i kërkon falje. Ai pranon se ka shumë frìkë që jeta tij varet në buzët e një personi, se çfarë ai do flasë.

Nga ana tjetër ndodhet Xhereni me gjyshen e saj Neriman. Kjo e fundit mundohet ta bëjë të shkojë pranë të shoqit tani që është shëruar. Por Xheren i kujton se kur ai ishte ende i sémurë, Xhereni vetë vetëm e ka tòrturuar, e ka ofénduar e sharë, dhe ia ka bërë ditët dhe netët màkth. Ndaj, personit të parë që do ia nxjerrë urréjtjen, do jetë Xhereni. Më pas, pranë saj vjen Sehreja. Në bisedë e sipër, asaj i del nga goja që Xhemre me Xhenkun kanë qenë duke u ndàrë por Xhemre ka hequr dorë.

Sakaq, Nedimi është ulur të darkojë për herë të parë pas kaq shumë vitesh me familjen ku është rritur. Që pas aksìdentit, ai është hera parë që ushqen veten e tij vetë, pa ndihmën e askujt. Damlla dëshiron ta ndihmojë por Aga nuk e lejon. Duke u sforcuar, Nedimi tenton të ndajë ushqimin që ka në pjatë por thìka i bie. Ndonëse Nurteni i sjell thìkë tjetër menjëherë, Xhenku mendon si gjest dashamirësie që t’i japë thìkën e rënë në tokë. Ky veprim e acàron Nedimin i cili ngrihet dhe largohet.

Pas ikjes së tij, Xhemren mundohet t’i tregojë të gjithëve në tavolinë se për të ajo thìkë e rënë do të thotë shumë dhe se për tu ulur në atë tavolinë, Nedimi ka lùftuar tepër. Ajo i thotë Xhenkut se nuk ishte veprim i lezetshëm për Nedimin që t’i japë thikën e rënë, por ai acàrohet me Xhemrenë dhe largohet. Edhe Shenizi nuk hùmbet rastin për ta krìtikuar Xhemrenë. Megjithatë, kjo e fundit shkon pranë Xhenkut, dëgjon shqetësimet e tij dhe ndan me të mendimin dhe këshillën e saj se si t’i qëndrojë afër Nedimit.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*