Stambolli i Pamëshirshëm/ Oja është motra e Nedimit

Nedimi vazhdon të mbahet i arréstuar në komísaríat. Ai mundohet tu shpjegojë se nuk ka asnjë fàj në këtë mes, por e gjitha ishte një kùrth i ngrítur detajisht nga Shenizi. Sado që flet provat që polícia ka arritur të mbledhë, dëshmojnë kundër Nedimit. Ai futet brenda në bùrg, në qéli. Pranë tij shkon Agaj, një ndër të vetmit që po i qëndron pranë edhe pas asaj ngjarje. Léndimi i Nedimit ka arritur në atë pikë sa ti kthéjë shpinën  edhe xhaxhait të tij.

E vërteta e asaj ngjarje është shumë larg fantàzísë dhe hamendësimit të çdo lloj personi përveç Shenizit. Ajo ka rrezíkuar veten e saj duke i drejtuar Nedimit thíkën, por sapo janë afruar shumë me njëri-tjetrin, ajo ka kthyér thíkën dhe ka thérur veten. I gjithë ky plan dhe rrezík i ndërmàrrë është bërë vetëm për të fàjësuar Nedimin duke menduar kështu të vetmen rrugëzgjidhje për të shpëtuar nga Nedimi dhe nga çfarë ai di për Shenizin.

Përvec dhímbjes që Damlla ka, e cila e mendon nënën e saj të pafàjshme në lídhje me të gjitha akùzat që i janë bërë, këtë herë mërzítet shumë edhe Xhenku. Duke e menduar totalisht të vërtetë, tentàtivën për vràsje të Nedimit ndàj Shenizit, Xhenku shkon pranë nënës së tij dhe me lòt në sy i kërkon falje që nuk e besoi ditën që ajo e thírri në hotel për të folur.

një e vërtetë shumë e madhe do zbùlohet për herë të parë. Ndër të gjithë personat që mbajnë të fshéhta brenda vetes, një ndër to është edhe psíología e Nedimit, doktòreshë Oja. E shqEtësuar më shumë se kurrë, Oja shkon në komísaríat për të takuar Nedimin. KomIsari i tregon rregullat se nuk mund ta takojë kush përveç familjarëve. Duke mos patur asnjë zgjídhje tjetër, Oja tregon të vërtetën e saj më të shenjtë; ajo është motra Nedimit.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*