Stambolli i Pamëshirshëm/ Agah pérzé Sheinizin nga shtëpia

Xhereni ishte më e vendosur se kurrë për të marrë regjistrimin nga zyra e doktoreshë Ojës. Më shumë mànipulim dhe màshtrim, ajo arriti të fshíhej në zyrë dhe priti momentin e duhur për të shténe në dorë atë. Duke mos hùmbur kohë ajo e hap menjëherë regjistrimin për të mësuar të vërtetën e madhe që fshíhet aty. E shòkuar, Xhereni mëson se Shenizi për vite me radhë ka tràdhtuar Agën me të vëllanë, Mymtazin. Tashmë ndihet më e fuqíshme se kurrë për tu hàkmàrrë ndaj Shenizit.

Në atë momente Shenizi lexon në lajmet e publikuara në mediat online deklaratën që Xhereni ka dhënë për ngjarjen që trònditen vilën Karaçai një natë më parë. Ajo telefonon Xherenin e térbuar duke kërkuar nga ajo llogari në mënyrë të ashpér por në anën tjetër të telefonit Xhereni të présë vetëm pak sekonda sepse ka një surprízë për të. Në atë moment Shenizi dëgjon zërin e Ndeimit teksa tregon tràdhtinë e saj me babain e tij.

Xhereni dhe Shenizi takohen në kafene për të diskutuar se si do vijojnë punët dhe çfarë do të bëhet me atë regjistrim. Xhereni thotë se i vetmi kush qe ka për të mos e shpërndarë atë regjistrim është që Shenizi të jetë nën urdhërat e saj. Ajo e paralajmëron se rruga e vetme është që ta mbrojë Xherenin para të gjithëve në shtëpi. Tashmë zgjedhja mbetët në dorë të Shenizit. Por për Shenizin ngjarjet nuk mjaftojnë me kaq.

Agah ka rënë në kontakt me doktoreshat dhe infermierët që dikur kanë patur për detyrë për kujdesjen ndaj Nedimit, por në vend të kësaj ato kanë zgjedhur të ishin punëtorët e Shenizit. Me fakte në dorë ai mbërrin në shtëpi pasi ishin mbledhur që të gjithë dhe hedh letrat mbi tryezë, duke urdhëruar bashkëshorten e tij që të shpòrret nga shtëpia e tij një herë e mirë. Menjëherë Shenizi mundohet ta mòhojë por Agah nuk i jep as të drejtën e fjalës dhe e débon atë nga shtëpia ndërmjet truprojave  të cilët detyrohen të përdorin dhùnë ndAj saj që të çòjnë në fund urdhërin e Agës.  

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*