Jeta e ‘Sofias’/ Nga ashpërsia e serialit ‘Osmani’, tek ëmbëlsia në jetën reale

Populli turk, veçanërisht regjisoret dhe skénaristët janë shumë të aféksiònuar pas periudhave historike që vendi tyre ka kaluar, të cilave u japin një rëndësi shumë të madhe.

Që prej fillimit të realízimeve të serialeve dhe filmave kinematografikë, ato historikët kanë zënë një vend të veçantë dhe thuajse të padískutueshëm nga pjesa më e madhe e popullsisë.

Aktualisht, seriali më i ri dhe me rekorde të reja shikueshmërie, është ‘Osmani’, një vazhdim i serialit fillestar ‘Ertugrul’.

Të dy filmat mbàjnë emrat e të njëjtit varg familjeje ku Ertugruli është babai i Osmanit, si dhe thémeluesi i popullit turk. Në kastin shumë të përzgjedhur, veçojë aktoren Alma Terziç që realizon personazhin ‘Sofia’.Kurulus: Osman (2019-)

Një princeshë e përbétuar të màrrë jetën e turqve, specifikisht Osmanit. Meqë populli i thjeshtë njihet me aktoren vetëm në personazhin e saj, le të spíkasim disa detaje nga jeta e saj përtej ekranit:

Emri saj i vërtetë është Alma Terziç. Ajo u lind në Zenicë të Jugosllavisë, më 11 Qershor të vitit 1987 që sot i bie të jetë Bosnja dhe Hercegovina.  Pikun më të lartë të karrierës e ka marrë para filmit ‘Osman’.

Ajo u bë e njohur në vitin 2011 me filmin ‘Toka e gjàkut dhe e mjaltit’. Më vonë u pasua me filma të tjerë me famë të madhe, në vitin 2014 dhe 2019.Kurulus: Osman (2019-)

Aktualisht, ajo është e martuar, por jo prej një kohe të gjatë. Në 2020, ajo lídhi jetën me Murat Saracoglu, një turk nga qyteti Stambollit. Edhe Murati i përket të njëjtës botë të ‘Sofias’ për sa i përket profesionit të tij. Prej shumë vitesh, ai punon si drejtor kasti në filma dhe seriale.

Së fundmi, aktorja me origjinë boshnjake, Alma Terzic, ka bërë me dije se është në pritje të ëmbël. Aktorja e njohur ka publikuar pamje me barkun e rrumbullakosur me anë të një fotoje teksa ka shkruar:

“Ne qeshim, ne qàjmë. Ne e bëjmë kohën të fluturojë. Ne jemi miq të ngushtë. 4-muajshe”-shkroi aktorja 33-vjeçare pòshtë fotos, ku mori urime të shumta nga kolegët dhe miqtë në rrjetet sociale.almaterzic1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*