Shtëpia ime,Fati im/Zejnebi zhvendoset në vilë

Mehdiu dhe Nuhu bíen dakord mbi plánin e tyre për hapjen e një biznesi të ri dhe pa húmbur kohë, shkojnë pranë Myzhganit dhe Xhemilesë për të folur lídhur me të. Në derë, Mehdiu gjen Myzhganin duke u kërkuar disa djemve nga lagjia që të héqin nga shtëpia të gjitha sendet që i përkasin Zejnebit dhe Sakinesë, ndaj dhe i ndálon. Myzhgani insíston duke dashur të dijë nëse ka ndodhur diçka e re mes tyre dhe po kërkojnë të pájtohen, por Mehdiu e fton brenda në shtëpi për të folur, duke i theksuar që për Zejnebin nuk do e lejojë të flasë réndë.

Ato të dy u tregojnë Xhemilesë e Myzhganit se kanë véndosur që dyqani i familjes së tyre të shítet. Menjëherë Myzhgani kúndërshton duke thënë se nuk do e lérë të pérdhóset dyqani i babasë së saj, por Nuhu kúndërshtón duke i thënë me bíndje se po të ishte gjállë babai saj, do kishte qenë shumë dakord që ato të fillonin një inícíativë të re dhe do i kishte përkrahur me gjithçka që do kishte pásur. Pasi bíndet nga fjalët e Nuhut, Myzhgani gjén jústifikim Zejnebin duke thënë se në gjÿkatë, ajo do kërkojë gjysmën e pásurisë së Mehdiut, ku përfshíhet edhe dyqani.

Të gjithë që janë prezentë e kúndërshtojnë Myzhganin, por ajo nuk e vazhdon bísedën sepse e telefonon Burhani, për ta ftuar në një tjetër takim. Sakaq, Zejnebi shkon me Sulltanën dhe Sakinenë për të fírmosur kontratën e shtëpisë që do marrë me qera, por përbállet me një fáktor shumë të réndë, siç është paragjÿkimi. Prónari i shtëpisë nuk ka pranuar që atyre t’u jepet shtëpia me qera, pasi ka mësuar se do jenë vetëm femra dhe asnjëra prej tyre nuk e ka bashkëshórtin në krah. Zejnebi kúndërshtón shumë duke i theksuar se gábohet që e shikon këtë si próblem, por ai lárgohet pa négociuar.

Kómísioneri e fton Zejnebin që të shikojë edhe një shtëpi tjetër që aktualisht është e lirë për t’u dhénë me qera. Të treja së bashku, Zejnebi, Sulltana dhe Sakineja máhniten nga bukuria e vilës, por është shumë e shtrénjtë. Në çast, Zejnebi pyet Sulltanën nëse e ka firmosur apo jo kóntratën për shtëpinë që do merrte dhe pasi Sulltana tregon që ende nuk ka përfúnduar, Zejnebi e fton që të jetojnë të gjitha në atë shtëpi, së bashku. Sulltanës i pëlqen shumë si ide dhe mëse e lumtur përqafohet me Sakinenë që do jetojnë bashkë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*