Shtëpia ime,Fati im/Zejnebi hùmbet vetëdijen nga alkòli

Sulltana mèrr vajzat dhe del nga shtëpia, për të shkuar në lokalin e një fqìnji të vjetër të quajtur Ismail, i cili prej kohësh e fton në lòkalin e tij të ri. Në shtëpi, Sakineja me Nerminin mbèsin të vètme dhe Nermini vëren një fytyrë shumë të lumtur tek Sakineja. Nga biseda, të dyja kuptojnë se Sakinja e ka atë gëzim si rrjedhojë e diskutimit të àshpër që u bë mes Zejnebit dhe Nerminit. Kjo e fùndit, i kujton Sakinesë se sado që hìqet si person i mjèrë dhe zemërbardhë, ajo ushqehet kur shikon të tjerë të mèrzitur e në gjèndje të kèqe.

Ndërkohë, nga njëra anë ndodhet Sulltana me Eminenë dhe Zejnebin e nga tjetra Ali Rizai me dy nipërit e tij. Para se të dilnin nga shtëpia, para Barëshit shkoi Nuhu, i cili i kërkoi ndjèsë për gjithçka ndòdhi me Zejnebin, duke màrrë përgjègjësi të plota dhe duke pranuar dèbimin nga puna. Barëshi e shikon i çùditur dhe përgjigjet se ai nuk ka aspak lìdhje me atë ngjàrje dhe rrjedhimisht nuk ka përse të làrgohet nga puna, ndaj dhe do vazhdojë po njëlloj. Nuhu ngèlet gojëhapur dhe e fàlenderon shumë Barëshin, duke i uruar të gjitha bekimet e Zotit.

Më pas, si Zejnebi, ashtu dhe Barëshi në anën tjetër, fillojnë të pìjnë. Por, Zejnebi kërkon ta lërë veten fare të lirë dhe të harrojë çdo gjë. Prandaj, ajo hèq telefonin nga çanta saj dhe ia jèp Sulltanës, duke patur frìkë se teksa hùmbet vetdijen, do telefonojë Barëshin. Ajo e hùmbet vetdìjen por nuk e telefonon, derisa Savashi e telefonon për ta pyetur se si është. Telefonatës i përgjìgjet Sulltana, e cila i tregon se çfarë ishin duke bërë e ku ndodhen, si dhe pranon ftèsën e Savashit për t’iu bashkuar tavolinës së tyre atë natë.

Sakàq, Mehdiu hùmbet çdo shprèsë se do dalë më që aty, dhe përgatit veten për të qëndruar brenda me dèkada. Xhengizi, që ndodhet pranë tij, e fton që të kalojë në krye të punëve të tij jàshtë bùrgut, nëse Mehdiu do dalë. Ky i fùndit kùndërshton duke thënë se ka një biznes me mikun e tij të zemrës, ndaj do vazhdojë atë nëse ndòdhë ndonjë mrekulli e del, por Xhengizi, me kèqardhje i tregon edhe se ka bërë kèrkime për të për të ditur nëse është treguar i sìnqertë në ato që ka thënë, por edhe se ka mësuar si rrjedhojë se bìznesi ka fàlimentuar ndërsa familjarët e tij janë strèhuar nga Zejnebi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*