Shtëpia ime,Fati im/Zejnebi surprizohet nga profesorët në shkollë

Benali fton Xhemilen me patjetër që të tàkohen në një kafene, duke i thènë se làjmi që ka për t’i dhènë, është me tepër rèndësi. Xhemilja shkòn, dhe gjithë pèrtesë pret për të dègjuar se çfarë ka për t’i thënë. Benali i trègon se është shtàtzënë, por kjo nuk ndìkon àspàk tek Xhemilja, e cila mbàn shprèsa se fëmija nuk ka të bëjë me to dhe Mehtiun. Por, qielli i shèmbet mbi kokë kur Benali shton se fëmija saj do e bëjë hallë, sepse e ka nga Mehtiu. Më së tepërmi, Xhemilja frìkësohet nga entùziasmi në sytë e Benalit, e cila dùket se shprèson për një familje me Mehtiun.

Sakàq, ky i fùndit ka shoqëruar Zejnebin për në shkollë. Nga pròblemet e kohëve të fùndit, ajo e ka hùmbur eksèlencën në universitet, si dhe ka mùnguar në 3 provime. I shqètësuar për Zejnebin, fshèhurazi, ai shkòn të flàsë me një nga profesorët që Zejnebi ka hùmbur pròvimin. Mehtiu i tregon se kush është, se kanë pasur shumë pròbleme të pàshmangshme së fùndmi, që kanë ndìkuar tek Zejnebi ndaj dhe ajo nuk ka màrrë pjesë në provimin e tij dhe të dy kolègëve të tij. Ai kèrkon mirëkuptim nga profesori, gjë të cilën e gjen.

Për më tepër, ai shkon të flasë edhe me kolegët e tij. Të tre kanë shumë konsideratë për Zejnebin dhe përkùshtimin e saj në shkollë, ndaj bien dakord që t’ia jàpin një shàns të dytë, që të mos shtýhet më vonë diplòmimi saj. Vetë profesori shkòn pranë Zejnebit dhe i trègon se do mùnd të hýjë në pròvime. Làjmi tij gëzon së tèpërmi Zejnebin, por ai e ftòn që ajo të falènderojë bashkëshortin e saj që është kùjdesur për të. Ndërkohë, Zejnebi nùk i ka trèguar qsgjë shoqeve të saj të ngùshta në universitet, të cilat ende e pàndehin të fejuar me Farukun.

Nga ana tjetër, Mehtiu shkòn para Xhelalit, në dyqanin e tij. Edhe Xhelali çùditet nga àrdhja Mehtiut, por pranon ta dègjojë kèrkesën që ka. Mehtiu i tregon për Bajramin, i cili ka hùmbur prej disa ditësh, duke mos u bërë i gjàllë àspak. Kèrkesa Mehtiut, është që Xhelali me djemtë e tij ta ndihmojnë për ta kèrkuar dhe në rast se do e gjèjnë para tij vetë, atëherë le ta màrrin dhe ta sjellin në shtëpi. Xhelali trègohet shumë i mirëkùptueshëm ndaj Mehtiut, dhe prànon që të jàpë ndìhmën e tij që prej atij momenti.