Shtëpia ime,Fati im/ Zejnebi oféndon rëndë Mehdiun

Zejnebi fillon të hùmbasë shpresat, duke shikuar që nuk po gjèn asnjë mënyrë se si ta bìndë Mehdiun që të ndàlojë nga budallallëku që ka nisur të bëjë. Së paku, arrin ta bìndë për t’i màrrë lèje që të ndàlojnë në një tùalet. Aty, Zejnebi shikon një grua të panjohur, së cilës Zejnebi i kërkon telefonin sa për të làjmëruar familjen se është mirë dhe ku ndòdhet. Gruaja e panjohur e shikon Zejnebin shumë çùditshëm, ndaj dhe Zejnebi vazhdon t’i shpjegojë se si qëndron puna dhe i tregon se është rrèmbyer nga ish bashkëshorti.

Àsnjëra nga fjalët e Zejnebit nuk e bìnd gruan, ndaj ajo làrgohet. Pasi detyrohet të rikthehet tek Mehdiu sepse nuk ka nga t’ia mbàthë, Zejnebi fillon t’i flasë atij shumë àshpër. Sipas Zejnebit, njëherë e një kohë ai mòri në shtëpi me të edhe Benalin, vetëm që ta mbrònte nga ish bashkëshorti saj i dhùnshëm, Serhati, ndërsa tashmë po vepron po njëlloj si Serhati. Mehdiu nuk i pranon ato fjalë, por Zejnebi vètëm sa i mèshon ende më tepër. Paralelisht, Barëshi vazhdon të jetë në kòmisariat, së bashku me Eminenë.

Ato arrijnë të zbùlojnë vendin se ku ndodhet Mehdiu, dhe nisen për atje me helikopter, që të mbërrijnë më përpara. Emineja i përgjèrohet Barëshit të shkojë me të sepse do tèrbohet nga prìtja vetëm në kòmisariat, ndaj Barëshi e prànon. Gjatë asaj kohe, Xhemilja ka filluar të thùrë ëndrra, duke thënë se ndoshta Zejnebi do e kuptojë dashurinë e madhe që Mehdiu ka për të, dhe do kthehen së bashku. Pasi Nuhu ia hèq nga mendja atë ide, Xhemilja fillon të mendojë për Benalin, dhe i kërkon Nuhut ta ndìhmojë që ta drejtojë Mehdiun nga Benali.

Nuhu nuk prànon por pas pak çàstesh, làrgohen fare nga shtëpia sepse màrrin làjmin e gjètjes së vendit të Mehdiut. Benali ngèlet e vètme në shtëpi, duke mos e menduar se po atë ditë, do i vijë momenti të lìndë. Ajo gjèndet e papërgatitur, ndaj ashtu siç është, shkon tek Sulltana. Kjo e fùndit e ndìhmon të sjellë në jetë fëmijën, edhe pse Nermini insìston të thërrasin ambùlancën. Sakàq, Mehdiu shikon postòbllòkun që i është ngritur, me në krye Barëshin, ndaj dhe rrit shpèjtësinë e makinës duke rrezìkuar veten, Zejnebin dhe Barëshin, por në sekondin e fùndit ndàlon pa shkàktuar ndonjë dràmë më tepër.