Shtëpia ime,Fati im/Zejnebi refuzon Barëshin për Mehdiun

Zejnebit i shkon Barëshi pranë shtëpisë, për të dìskutuar pas fùrisë së madhe që lìdhja tyre përjetoi. Ai i tregon se nuk e ka parë asnjëherë më të lumtur Savashin se në këtë kohë që po punon dhe po mèrret me çështje të mëdha avòkatie, ndaj dhe e ka lejuar që të vazhdojë gjýqin e Mehdiut, njësoj siç është dakord që ta vazhdojë edhe ajo vetë, Zejnebi, por duke u kërkuar që të dyve që të jenë sa më të kùjdesshëm dhe duke prèmtuar se nuk do të përzìhet aspak në çështjen e tyre. Më pas, e fton Zejnebin që të darkojnë së bashku atë natë.

Ajo e rèfuzon, duke i thënë se u ka ardhur një provë e re lìdhur me çështjen e Mehdiut, dhe i duhet të punojë për të. Nga ana tjetër, Sulltana ka mbledhur fàmiljen rreth e rrotull saj, për t’u kërkuar me lòt në sy një favor. Ajo u lùtet që të mos e paragjýkojnë, por nuk mùnd të màrrë rrogë kùndrejt punës që bën në shtëpinë e Barëshit, pasi ndihet e tùrpëruar nga vetja, për të vètmin fakt se në atë shtëpi kanë hyrë si familjarë e miq, dhe jo si punonjës. Për fat, Sulltana merr aprovimin dhe mirëkuptimin e të gjithave.

Pa e zgjatur àspak më tepër, ajo, po atë ditë, fton Ozlemin, Ali Rizanë dhe Savashin që të ulen pranë saj dhe teksa pinë kafenë, i falenderon për mùndësinë e dhënë, por shtòn dhe thekson se ajo nuk mùnd të màrrë para kùndrejt diçkaje që e bën me zemër për hìr të dashamirësisë që ndjen për disa njerëz. Ajo e lë punën, së bashku me Eminenë, duke premtuar se do u shkojnë njësoj në shtëpi dhe sa herë që të kenë nevojë,mjàfton që të mos e mendojnë një rrògë apo një shumë parash kùndrejt atij shërbimi që i bëjnë.

Sakaq, Zejenbi shkon të takohet me Busen, të dashurën e Erxhanit që e ftoi në telefon të takohen tek shtëpia saj. Atje, i tregon se ka arritur ta bìndë Erxhanin që të jàpë dèshminë e saktë, por në kèmbim, do 500 mijë lira, për të filluar një jetë të re. Zejnebi e di se nuk kanë nga ta màrrin një shumë të tillë, dhe làrgohet duke hùmbur fare shprèsat. Ajo shkon drejt e në bùrg për të takuar Mehdiun, të cilit i tregon një më një bisedën me Busen dhe kërkon mendim, por Mehdiu ia prèt fare shkurt duke i thënë se nuk kanë asnjë vend ku t’i gjèjnë ato pàra, se kùrrsesi nuk i pranon nga Barëshi apo Nermini, ndaj ndàn rrugët me Zejnebin duke thënë se çdo lìdhje mes tyre mbàroi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*