Shtëpia ime,Fati im/Zejnebi thýen parimet e saj për Mehdiun

Zejnebi bën màksimumin e saj për të mos i mèrzitur nënat e saj, të mos zhgènjejë Barëshin por njëkohësisht të ndìhmojë edhe Mehdiun që po akùzohet padrèjtësisht. Mehdiu i bën të qàrtë Zejnebit që ai ka nèvojë vètëm për pàra, që të shpètojë gjàllë në atë vend, por ende nuk di se në duart e familjes së tij nuk ka àspak pàra. Përveç mùngesës së parave, Zejnebi nuk ka thýer asnjëherë lìgjet e shtetit, ndaj nuk di si t’ia bëjë për t’i fùtur pàratë brenda në bùrg. Paratë i gjen Nuhu, i cili shèt edhe fùrgonin, gjënë e fùndit të shtrenjtë që ka.

Paratë i dòrëzon në duart e Zejnebit, edhe pse do e shòqërojë vetë të nesërmen për në bùrg. Dorëzimi i parave do bëhet në të njëjtën ditë kur Zejnebit do i duhet të làrgohet me Barëshin për në Sofja. Për shkak të një pakujdesie të vogël, edhe Barëshi e kupton se diçka po lùhet, dhe ndërmjet një përgjùesi të vënë në makinën e Nuhut, ndjèk rrugën ku po shkojnë ato. Nuhu e dèrgon Zejnebin në bùrg tek Mehdiu, ku mes strèsit, pànikut dhe frìkës, Zejnebi thyen lìgjet për herë të parë, duke màshtruar punonjësit e sìgurisë.

Zejnebi dorëzon brenda pàratë për Mehdiun, duke mos iu besuar as vetë se màshtroi një stàf të tërë, i gënjeu duke i parë në sy dhe tashmë ndòdhet me pàratë e fùndit të Nuhut, duke ia dorëzuar Mehdiut. Ky i fùndit ende nuk di àsgjë se çfarë ka ndòdhur me bìznesin që sapo kishte hapur me Nuhun dhe pàndeh se ato para janë pjesa e tij, e shìtur. Mehdiu gjithashtu nuk di se përveç fùrgonit, Nuhu ka hèqur dorë edhe nga kujtimi fùndit që i kishte mbètur nga babai tij i ndjèrë, sepse dha orën për të mësuar vendodhjen e të dashurës së Erxhanit.

Kjo e fùndit, fillimisht ia mbýlli derën në fytyrë Zejnebit, por pas disa ditësh, e telefonon vetë. Të gjitha shpresat kishin hùmbur sepse në duar nuk kanë àsnjë pròvë për të vërtetuar se Mehdiut i është ngritur kùrth dhe se ai është i pafàjshëm, ndaj të gjithë përgatiten shpirtërisht që ai të dènohet me së paku 30 vite bùrg. Telefonata e të dashurës së Erxhanit ndaj Zejnebit, do ringjàllë sërish shpresat nga e para. Gjatë gjithë asaj kohe, ndjènjat e Barëshit për Zejnebin, i ka kuptuar edhe Ali Rizai, i cili shprehet se Barëshi ka rënë në dashuri kokë e këmbë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*