Shtëpia ime,Fati im/Zejnebi mbron Barëshin para Mehdiut

Nermini kupton që ajo dhe Sakinja nuk do arrijnë ta bindin kùrrsesi se pas atij sùlmi, qëndron Mehdiu. Ajo vendos në mendjen e saj që të telefonojë Barëshin për t’i treguar se çfarë po ndodh dhe Barëshi nuk heziton asnjë sekond për t’u shkuar në shtëpi me të shpejtë. Barëshi nuk i tregon askujt, por mëson nga Sulltana se çfarë u ka ndòdhur atyre, dhe vrapon edhe ai për të shkuar sa më shpejtë pranë tyre. Para se të làrgohet, Ozlemi e kupton shqètësimin që e ka kàpluar dajën e saj dhe insìston që ai t’i tregojë.

Savashi dhe Ozlemi tmérrohen nga ajo që dëgjojnë dhe kokëulur, Savashi shprehet se ka shumë frìkë se do dalë fjala e motrës së tyre. Zejnebi nuk ndàlon së réplikuari ndaj të gjithëve që flasin me bìndje se e ka bërë Mehdiu. Madje, ajo i drejtohet Barëshit duke i thënë se është personi i fùndit që mùnd të flasë në mënyrë të tillë pasi është vetë avokat dhe është mëse koshient që nuk duhet të bëjnë asnjë lloj akùze përderisa nuk kanë pròva në duar. Barëshi ndihet i ofènduar dhe i largët tek Zejnebi, por kjo e fundit i thekson se nuk është diçka personale me të.

Ajo vetëm është lòdhur nga çdo présion që i ushtrohet mbi kokë dhe nuk dëshiron të dëgjojë më askënd. E vètme dhe kùndër dëshirës së të gjithëve, Zejnebi i drejtohet kòmísariatit, për të dènoncùar rastin në fjalë. Barëshi vrapon pas saj, për të mos e lënë të vètme. Gjatë asaj kohe, edhe Nuhu telefonon Xhemilenë për ta pyetur nëse ajo di gjë nëse ka pasur lìdhje Mehdiu me atë rast apo jo, por Xhemilja e mòhon në mënyrë të prèrë që Mehdiu të rrèzikojë lìrimin me kùsht që ka màrrë nga shtéti, pas daljes së tij nga bùrgu.

Megjithatë, brenda saj diçka e lë të dýshojë, ndaj shkon pranë Mehdiut dhe flet hapurazi gjithë çèshtjen. Mehdiu përgjigjet se nuk ka të bëjë aspak me të, por shkon edhe ai në kòmìsariat për të dènoncùar rastin me të cilin është përbàllur ai vetë. Mehdiu përbàllet me Barëshin që qëndron stòjik pranë Zejnebit, dhe hèdh fjalë se autori është po ai, Mehdiu. Ky i fùndit, tènton t’i hàkërréhet, por Barëshin e mbròn menjëherë Zejnebi, duke e ndàluar Mehdiun. Gjatë asaj kohe, një tjetër grìndje ka nisur në shtëpinë e Nerminit, ku shkon Xhemilja për t’i bìndur se Mehdiu është i pafàjshëm.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*