Shtëpia ime,Fati im/Zejnebi jep dorëheqjen para Barëshit

Njeriu i rradhës që i ka dërguar Vejsiu Mehdiut për ta provòkuar e për t’i bërë dém, kësaj rradhe grís fotografinë e Myzhganit, duke thënë se ai nuk është i aftë të mbròjë as edhe një fotografi, e aq më pak të mbròjë vajzat e tij jashtë bùrgut. Në çast, Mehdiu i hàkërrehet atij ndërsa Xhengizi i mban të tjerët që të mos i përzíhen. Mehdiu i jep përgjigjen e duhur, duke ia dhuruar jetën në sekondat e fundit para se të vdíste nga duart e Mehdiut në fýt, i cili e paralàjmëron për të fundit herë që të mos e ngàcmojë më, ndryshe do e pésojë.

Nga ana tjetër, Zejnebi përbàllet me Barëshin dhe shikimin e tij prej  një personi shumë të zhgénjyer, i cili i kujton Zejnebit se përtej të gjithave, ajo ka génjyer edhe Barëshin si të dashurin e  saj por edhe zotin Barësh si prònarin në punën e saj. Zejnebi ténton disa herë t’i shpjegojë se është detyra saj si avòkate që të mbròjnë të pafàjshmit dhe të njëjtën gjë po bën ajo me Mehdiun të cilin nuk po e shpéton nga pàdia që ka bërë vetë ndaj tij por nga një krím që ai nuk e ka kryer, por sado që flet, Barëshi sërish kùndërshtòn.

Prandaj, si i dashuri saj, ajo i kërkon fàlje atij që e ka génjyer, ndërsa përsa i përket që e ka génjyer prònarin e punës së saj, ajo jep dorëhéqjen para tij dhe para se të largohet, i thekson që ai nuk shikon askënd rreth e rrotull vetes sepse është gjithnjë shumë i zénë vetëm me veten e tij. Që aty, Zejnebi shkon në shtëpi dhe përgatitet për t’u përbàllur me krítikat e rénda të nënave të saj që shòkohen pasi mësojnë se ajo ka marrë përsípër çéshtjen e Mehdiut, por përgjigjia që do u japë Zejnebi, i lë ato me lòt dhe pa fjalë.

Sipas Zejnebit, ajo ka marrë shembull nga dy nënat e saj, ku njëra mbùlonte lígësinë dhe pijen e Bajramit duke e quajtur sémundje, ndërsa tjetra mbùlonte tràdhëtinë e Ekremit vetëm që të mos e hùmbiste atë, derisa Ekremi e bràktisi për gruan me të cilën prej vitesh e tràdhëtonte. Sakaq, Nuhu gjithashtu është shumë i shqétësuar, duke menduar që tashmë do mbésin në mes të katër rrugëve sepse me siguri Barëshi e ka përzénë edhe atë, edhe Zejnebin nga puna, por shqétësimi vetëm i Xhemilesë është që Mehdiun ta mbròjnë paratë që i kanë dërguar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*