Shtëpia ime,Fati im/Zejnebi i premton Mehdiut një shans të dytë

Benali ndòdhet në shtëpi me Xhemilenë dhe Nuhun, por nuk e dëgjon Xhemilenë teksa ajo fàntazon se do bashkojë Mehdiun me Benalin, për të mos e lënë Mehdiun të vètëm. Nuhu e kùndërshton, por nuk e zgjàt shumë sepse màrrin làjmin se është zbùluar vendi i Mehdiut, ndaj dhe làrgohen nga shtëpia për ta prìtur në komìsariat. Gjatë asaj prìtjeje, Benalit i vjen momenti për të lìndur. Ajo është fare e papërgatitur dhe nuk ka kohë të prèsë, ndaj tròket në derën e Zejnebit, duke kërkuar ndìhmë. Edhe pse Nermini kùndërshton, Sulltana e mèrr brenda.

Ajo i përgatit vendin dhe e ndìhmon që të sjellë në jetë fëmijën nga Mehdiu. Gjatë asaj kohe, rruga për Zejnebin dhe Mehdiun ka shkùar si mos më kèq. Fillimisht Zejnebi arrin të ndàlojë në një tualet pranë një màrketi, por Mehdiu i kujton se nuk ka nga t’ia mbàthë, ndaj të mos e pròvojë më kòt. Në tùalet, Zejnebi shikon një grua të pànjohur, së cilës i kèrkon telefonin për të telefonuar familjen e saj, duke ia shpjèguar që e ka rrèmbyer ish bashkëshorti, por e pànjohura nuk pranon. Që aty, rruga ka vàzhduar drejt vendlindjes së nënës së Mehdiut.

Barëshi, i shoqëruar nga pòlicia dhe Emineja, kanë mbèrritur me hèlikopter para tyre dhe kanë ngrìtur një postòbllok. Mehdiu shikon Barëshin përballë dhe fillon t’i jàpë gàz ende më shumë makinës. Duke shikuar se mùnd të vdèsin ose të vràsë Barëshin, Zejnebi i kërkon Mehdiut të ndàlojë, duke i prèmtuar që do e prèsë pasi të hyjë në bùrg dhe do mùnd të kenë një shàns të dytë me njëri tjetrin. Àsnjë nga fjalët e Zejnebit nuk ndìkon tek Mehdiu, ndaj ai vazhdon të rrisë shpejtësinë e makinës, derisa ndàlon tek këmbët e Barëshit.

Pòlicia arrëston Mehdiun teksa Zejnebi përqafohet fort me Barëshin, duke i shkàktuar Mehdiut një pamje tepër të rèndë. Barëshi shoqëron Zejnebin dhe Eminenë në shtëpi, ku në oborr i prèsin të gjithë. Zejnebi kërkon falje me përùlje nga nëna e saj, duke i thënë se në ato momente kur po i jepte shànsin e dytë Mehdiut, ka përjetuar të njëjtën gjë që nëna saj ka përjetuar me vite e vite me rradhë. Ndrýshimi mes tyre është se Sakinja nuk ka pasur ku të shkojë, ndërsa Zejnebi ka dy nënat që e prèsin me shumë màll.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*