Shtëpia ime,Fati im/Zejnebi i hàkërréhet babait të saj

Sulltana véren që vajza saj Emineja ka filluar të mbàhet më tepër, të kùjdeset për pamjen e jashtme duke qenë më e kùruar dhe duke i kùshtuar shumë më rëndësi se përpara. Ajo pàndeh se takimet e Eminesë janë me Nuhun, dhe shpreh aprovimin e saj për këtë. E névrikòsur, Emineja i bën të qartë nënës së saj që nuk do ia hédhë sytë asnjëherë Nuhut dhe i lutet që të mos i japin shpresa atij. Emineja làrgohet për t’u takuar me Farukun, në shtëpinë e tij. Duke i dhénë réndësi Eminesë, Faruku ka gatuar darkën vetë me duart e tij.

Këtë ia thekson Eminesë, së cilës i bëhet shumë qejfi. Ato darkojnë së bashku, e më pas pinë verë derisa Emineja déhet. Ashtu siç janë, fillojnë të kërcejnë, të puthen, derisa ajo e lë veten të lirë para duarve të tij. Ndërkohë, Xhemilja shpréh gjithë mérzínë me Sulltanën, sepse ajo i fríkésohet ditës kur Mehdiu do e mësojë shtatzaninë e Benalit dhe do i kërkojë llògari asaj, përse nuk i ka treguar që në fillim. Sulltana  i kërkon të ruajë qétësinë, sepse nuk janë përzíer ato në atë çështje, por i ka fùtur me zor Benali që u ka treguar atyre në vend të Mehdiut.

Nga ana tjetër, Mehdiu bën të pamùndurën që të riafrohet me Zejnebin, e cila dukshëm është vràré shumë nga rréfimi tij. Mehdiu kërkon fàlje disa herë rradhazi dhe bën gjeste të vogla të këndshme që të afrohet me të, por asnjëra nuk vlen. Ai làrgohet nga Zejnebi, pasi ajo i kërkon ta lérë të vétme. Ndërmjet një telefonate, Nuhu i lë të dijë se Bajramin e kanë zénë péng dhe po e dhùnojnë në një vend pranë lagjes së tyre. Teksa Nuhu lajmëron pòlícinë, Mehdiu nuk qëndron duarkryq por shkon vetë deri atje, për ta shpétuar Bajramin.

Ky i fùndit ndodhet i lídhur në kàrrige, ku dhe po e dhùnojnë. Dëmi që i ka shkàktuar ai atyre, kap shifrën prej 20 mijë lirave tùrke, të cilat Mehdiu ofrohet t’i paguajë por nuk pranojnë. Mes pérléshjeve, Mehdiun e plàgosin réndë dhe ai përfundon pa ndjénja në spítal. Zejnebi e mëson këtë nga Nuhu, dhe me të mbërritur në spítal, gjithë mérzínë për rrézíkun e jetës së Mehdiut, ajo e nxjérr nga babai saj, të cilin e shikon fàjtor për situatën ku ndodhen. Bajrami ndihet vetë në fàj dhe nuk mùnd të kùndërshtojë Zejnebin.