Shtëpia ime,Fati im/Zejnebi mbron dhe çmon Mehtiun

Zejnebi dhe Mehtiu hýnë në shtëpi, dhe mèsuan të vërtetën, se babai i Zejnebit, Bajrami, nuk është làrguar vetë apo nga ndërgjègjia tij, por atë e ka dèbuar Zelihaja, e cila gjithashtu ka krìtikuar Sakinenë se ajo ka dùruar me tépri, duke ia parë dèmin Bajramit ajo vetë, por edhe të tjerët pèrreth. Ajo është shprèhur se nuk lèjon askènd që të bëjë skèna në shtëpinë e saj, pràndaj dhe nuk do lèjojë Bajramin. Megjithàtë, këto i ka thènë dhe shprèhur në ato çàste mllèfi, por tashmë bètohet se është pènduar, dhe e prànon rìkthimin e tij.

E vètmja që nuk e fàjëson Zelihanë, është nusja saj, Zejnebi, e cila e mirëkupton sjelljen e saj duke e ditur natyrën e të atit. Të nesërmen, në shtëpinë e Mehtiut vjen Nermini, e cila nuk prànon të hyjë as brenda, por ka sjellë me furgon të gjitha rrobat dhe sendet e mbètura të Zejnebit në shtëpinë e saj. Ajo takon vètëm Mehtiun, të cilit i thotë se nuk po bën asgjë për Zejnebin, përdèrisa priòritetin e jetës së saj, shkollën, e kanë lënë kaq shumë pas dore dhe ai nuk është intèresuar aspak. I ndjèrë në fàj, Mehtiu shòqëron Zejnebin për në shkòllë.

Atje, pa i thènë àsgjë asaj, shkon të flasë me një nga pròfesorët e pròvimeve ku Zejnebi nuk ka hyrë. Teksa ai prèzantohet si bashkëshorti Zejnebit, tregon pròfesionin që bën dhe u kèrkon ta tòlerojnë dhe ta lejojnë të rihyjë në pròvim, Mehtiun e dègjon shoqja e Zejnebit, e cila nuk di àsgjë mbi çfarë ka ndòdhur me Zejnebin ato kohë. E shòkuar që Zejnebi nuk është me Farukun më, dhe për më tepër është me një person pa shkollë të lartë dhe me profesion të thjeshtë, ajo shkon pranë Zejnebit dhe ia thotë të gjitha, duke shprèhur zhgènjim.

Zejnebi mbròn Mehtiun, profesionin e tij, dhe thèkson se ai është një person i mrekullueshëm, dhe jo si ajo, që jeton me paratë e të atit, pa e ditur si èkziston jeta reale. Nga ana tjetër, Benali ka ftùar Xhemilen në kafene, duke i thënë disa herë rràdhazi se ka një tèmë me shumë rèndësi për të folur. Benali i trègon asaj që brenda saj ka një fëmijë, që është shtàtzënë dhe për këtë është shumë e lumtur. Xhemilja nuk kupton àsgjë, derisa Benali i tregon se ai fëmijë do bëhet nip/mbesë e saj, sepse fëmija është nga Mehtiu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*