Shtëpia ime,Fati im/ Zejnebi rrèfen dashurinë për Mehdiun

Zejnebi qèndron e fùndit në punë, pasi làrgohen të gjithë kolegët e saj, që me përpìkmëri kishin ardhur në atë orar të vonë, për të krýer punën që zoti Barësh u kishte kèrkuar me përùlje. Ajo shkon në zyrën e Barëshit për të màrrë një dosje të lënë aty, por Barëshi e ftòn të bìsedojnë, duke e falenderuar fìllimisht për mëngjesin shumë të kèndshëm që i dhuruan një ditë më parë, por kërkon të dìjë se si fùnksionon marrëdhënia me dy nënat e saj. Kështu, Zejnebi fillon të trègojë çdo gjë, që nga dita parë që është shpërngùlur në shtëpinë e Nerminit.

Barëshi àrrin të kùptojë se Zejnebi ka ngàrkuar mbi sùpet e saj, fàjin e të gjithëve dhe për këtë vètëm fàjëson veten. Më pas, bìseda sjèll Mehdiun, me të cilin Zejnebi thotë se është màrtuar për hìr të nënë Sakinesë, për të hèqur ndjènjën e fàjit që ka ndjèrë kùndrejt saj. Barëshi kòmenton sìtuatën sikur ajo nuk e ka dashur realisht Mehdiun por ashtu ka menduar, gjë të cilën Zejnebi e kùndërshton dhe vàzhdon të trègojë gjithë cilësitë e Mehdiut me të cilat ka rënë në dashuri, mbi të cilat thotë se tàshmë i kanë hùmbur të gjitha, ose i janë fshèhur.

Biseda tyre zgjàt gòxha, pa e ditur se në hýrje të kòmpanisë ndòdhet Mehdiu, në makinën e tij duke prìtur daljen e Zejnebit. Barëshi zbrèt i pari për të ikur në shtëpi, dhe kështu vètëm ai e shikon Mehdiun që po përndjèk Zejnebi, si hàpi i rradhës pas një divòrci të padèshiruar. Atë natë, Barëshi e lë me aq, por të nesërmen në mëngjes telefonon Nerminin dhe i kèrkon të takohen, pa e ditur Zejnebi. Ajo shkon shumë e impènjuar, por pa e menduar àspak se çèshtja nuk ka të bëjë me divòrcin e saj me Ekremin.

Ajo shòkohet e tëra kur Barëshi i tregon se çfarë ka ngjàrë me Mehdiun dhe sa frìkë ka se kjo punë mùnd të shkojë në fatàlitet, sepse ai nuk e prànon divòrcin. Gjatë asaj kohe, Mehdiu takohet sërish me Nazllën, e cila vàzhdon t’i shkojë nga pas, edhe pse Mehdiu flèt vètëm për Zejnebin, të cilën Nazllë e kòmenton si një pèrson që nuk mèrr vesh àspak nga dashuria. Po atë mbrëmje, Zejnebi dhe e gjithë familja saj, do orgànizojnë dasmën e Xhemilesë dhe Nuhut, ku të shùmtë do jenë njerëzit që nuk do prànojnë të shkojnë, përdèrisa Mehdiu nuk do màrrë pjèsë.