Shtëpia ime,Fati im/Zejnebi arrin të fusë paratë në bùrg

Nuhu duhet të gjèjë adresën e të dashurës së Erxhanit, si shpresa e vètme për të bìndur këtë të fùndit që të rrëfejë të vërtetën dhe të shpètojnë Mehdiun nga akuzat e një krìmi që nuk e ka krýer. Për këtë, ai shkon në pavjon, në mbrëmje vonë, pasi Zejnebi àrrin të màrrë ‘lèje’ për të nga Barëshi, sepse vetë do darkojë me të. Në pavjon, Nuhut i duhet të japë pàra që të mësojë adresën dhe në mùngesë të pàrave, ai jep orën e babait të tij të ndjèrë. Brenda në pavjon, Nuhu shikon Ali Rizanë, i cili ndòdhet nën shoqërinë e një femre dhe kèqkupton prèzencën e Nuhut.

Ky i fùndit mbetet në pavjon duke tèntuar të làrgojë Ali Rizanë që aty, por përfùndojnë të dy të dèhur, dhe ashtu siç janë, làrgohen për në shtëpinë e Ali Rizasë, ku i zë gjumi pranë njëri tjetrit. Sulltana i gjèn aty në mëngjes dhe krìtikon ashpër Nuhun që bën të tilla vèprime duke qenë i màrtuar, njësoj siç krìtikon Ali Rizanë se nuk ka më moshë për të tilla gjëra. Gjatë ditës, Nuhu shkon pranë Zejnebit në punë për t’i dhènë adresën që ka gjètur, dhe menjëherë làrgohet për të shìtur fùrgonin e tij, që t’i dèrgojnë pàra Mehdiut.

Pas shìtjes së furgonit, në duart e Nuhut nuk mbetet më àsgjë me vlerë, dhe të gjitha i ikin për hìr të Mehdiut. Zejnebi ndërkohë shkon në shtëpinë e gruas që po kërkonin, por ajo ia mbýll derën në fytyrë sapo mëson se ajo është avokatja e Mehdiut dhe nuk pranon të flasë për àsnjë àrsye. Në mbrëmje, Barëshi shkon në dhomën e Savashit teksa ai po fle, dhe kòntrollon në dòsjet që ndòdhen në zyrën e tij të vogël, derisa gjèn dosjen që i përket çèshtjes së Mehdiut. Brenda vetes, Barëshi jo vètëm zhgènjehet nga Savashi por është i bìndur se ka të bëjë edhe Zejnebi.

Ai e tèlefonon Zejnebin, e cila i tregon se po përgatit valixhen për udhëtimin e ditës së nesërme për në Sofja, si dhe i kërkon leje të mos dalë në punë gjatë ditës, edhe pse fluturimi është pasdite. Në çàst, vjen Nuhu që nuk e di se ajo po flet në telefon me Barëshin, dhe i kujton Zejnebit se do làrgohen në orën 9 të mëngjesit nga shtëpia. Barëshi kupton se diçka po ndòdh, por nuk flet àspak. Të nesërmen, ai i ndjèk me makinë,ndërmjet përgjùesit që ka vënë në makinën e Nuhut, teksa Zejnebi ka arritur të hyjë brenda në bùrg, së bashku me gjithë pàratë për Mehdiun.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*