Shtëpia ime,Fati im/Xhemilja pranon propozimin për martesë

Xhemileja takohet me Nuhun në një tjetër takim romantik, por ende të fshéhtë. Ato dískutojnë si shpesh herë të njëjtat gjëra, lídhur me síkletin që Xhemileja ka për t’ia tréguar Mehdiut marrëdhénien e tyre e të gjitha me rradhë. Pavàrësisht të gjithave, Nuhu ka màrrë një véndim me shumë réndësi dhe mblédh gjithë gùximin e tij për t’i propozuar Xhemilesë për martesë. Ai ùlet në gjùnjë në mes të lokalit, duke e lénë Xhemilenë të shtàngur në vend. Xhemileja vendos që përtej të gjitha síkléteve, të zgjédhë lumturinë dhe dashurinë e jetës.

Ajo pranon propozimin për martesë dhe të dy làrgohen mëse të lumtur që aty. Nuhu e përcjell deri në shtëpi, ku dhe pret ardhjen e Mehdiut. Të dy të veshur me kostume dhe më sériozë se asnjéherë, nisen për të folur mbi ortàkërinë e parë të biznesit të tyre. Ato príten nga një femër shumë e këndshme, e cila menjëherë térhíqet nga Mehdiu. Edhe pse màrrëveshja nuk krýhet, ajo bën çfarë ka në dorë dhe mùndëson një tjetër takim për ato të dy, vetëm që të jetë sa më pranë Mehdiut, por ky i fùndit nuk e dýshon aspàk qéllimin e saj.

Nga ana tjetër, Myzhgani takohet fshéhurazi me Burhanin, pasi pranoi ftesën e tij. Burhani ka përgatitur një ambjent shumë romantik, nën të cilin ato kércéjnë dhe shprehin dashurinë e tyre. Çdo gjë ndàlon në momentin që Burhani i kërkon Myzhganit që ta zgjédhë atë dhe së bashku të àrràtisen që aty, por Myzhgani nuk e bën dòt. Ajo shprehet se pavàrësisht dashurisë së madhe që ndjén për të, ajo nuk mund të jetojë dot pa Mehdiun dhe duke pranuar të arràtíset me Burhanin, ajo rrjédhimisht do e hùmbasë vëllanë e saj.

Për këtë, làrgòhet me lòt ndër sy, duke refùzuar arràtísjen me të. Edhe një tjetër person do lòtojë shumë, po në atë lagje. Ajo është Sulltana, e cila la pas çdo gjë që kishte arritur në jetë, vetém që të krijonte një ambjent më të mirë dhe më të bésueshëm për vajzën e saj, e cila nuk kishte më jetë në lagjen ku jetonin. Ndàrja për të vjen shumë e réndë, por e mblédh veten sapo shkojnë në shtëpinë e re. Atje, pranë u vjen Bahriu për t’i sjellë kòpjen e kòntratës, dhe shton se është njohur me bashkëshòrtin e Zejnebit dhe për çdo gjë do kòmunikojë me të. Adresën e re, Mehdiu e ka mësuar nga Sakineja, gjë që zhgénjén sërish Zejnebin.