Shtëpia ime,Fati im/Xhemileja tròndit Nuhun me fjalët e saj

Nuhu shikon Xhemilenë që është ulur dhe mendon vetëm për Mehdiun, se si insìston për martesën e tij me Benalin duke menduar se do i bëjë më mirë Mehdiut dhe do i japë fòrcë brenda në bùrg, ndaj dhe Nuhu e ndàlon për të folur. Sipas tij, jeta e àskujt nuk është e tepërt dhe nuk kanë përse të mendojnë gjithë jetën e tyre vetëm në shërbim të lumturisë së Mehdiut, i cili është i rritur, ka jetën e tij dhe di çfarë bën. Por Xhemilja përgjigjet prèrazi duke thënë se ajo nuk do màrrë lèje nga àskush për të pýetur se si ta kalojë jetën e saj.

I lènduar, Nuhu i kujton që është edhe ai pjesë e jetës së saj por ajo nuk sillet sikur ky fakt ekzìston. Ndërsa Xhemilja, pa e mbròjtur àspak veten, i thotë Nuhut se është i lirë të shkojë nëse nuk është i lumtur në atë fòrmë. Ndërkohë, Savashi i shkon pranë Barëshit sapo ky i fùndit del nga dushi. Fillimisht ato dèbatojnë mbi dhomën ku qëndron Barëshi, që dikur ka qenë e nënës së tyre. Sipas Barëshit, Savashi nuk e lèjon as që të ketë mall për nënën e tyre dhe bën skèna xhèlozie më kot, por Savashi kërkon të dalë tek Zejnebi.

Ai i thèkson Barëshit se Zejnebi është shoqja tij e vètme dhe nuk do lejojë që Barëshi ta përdorë nàivitetin e saj, si dhe shton se ai ka folur me Zejnebin dhe ka mësuar nga vetë ajo se nuk e mendon àspak një lidhje dashurore, ndaj lìrisht mùnd ta hèqë mendjen nga ajo. Gjatë asaj kohe, Zejnebi ndòdhet në dhomën e saj, ku i shkòn edhe Emineja. Kjo e fùndit vëren Zejnebin që ka filluar të bëhet parànojake dhe kërkon të sigurohet mirë para se të bjèrë të flejë. Përtej traumës me Mehdiun, Emineja shprèhet se shikon që ka diçka mes saj dhe Barëshit.

Zejnebi kërkon ta mòhojë duke thënë se është e pamùndur, por Emineja insìston, derisa Zejnebi i kërkon ta mbýllë si bisedë. Në mendjen e Eminesë lind një paragjýkim i gàbuar, pasi mendon që Zejnebi po e mbýll atë çèshtje sepse që prej çështjes së Farukut, nuk i beson më Eminesë, por Zejnebi e bìnd që diçka e tillë nuk ekziston. Të nesërmen teksa prèt Barëshin që ta màrrë për punë, Zejnebi takon Benalin. Kjo e fùndit i tregon se Xhemilja kèrkon ta martojë me Mehdiun dhe pas atij shòkimi, komenton gràbitjen e saj si diçka që Zejnebi e ka kèrkuar vetë me mosbìndjen ndaj Mehdiut.