Shtëpia ime,Fati im/ Nuhu nxjerr të fshèhtën e Zejnebit

Një pakùjdesi e vogël e Nuhut do shkàktojë një zgjìdhje situate për Barëshin, një zhgènjim për të por edhe një situatë tepër të pakëndshme për vetë Zejnebin. Kjo e fùndit, sapo mèrr lèje nga Barëshi që të màrrë pùshim mëngjesin e të nesërmes, Nuhu hyn në dhomë dhe pa ditur gjë se Zejnebi po bisedon me Barëshin, ai i kujton që të jetë gadi të nesërmen në orën 9 të mëngjesit. Avioni me të cilin do làrgohen Zejnebi me Barëshin është në orar të pasdites, ndaj Barëshit i shtòhen shumë dýshimet, aq sa brenda vetes bìndet.

Si të mos mjàftonte, ai shkon në dhomën e Savashit teksa vëllai tij po fle, dhe kòntrollon dòsjet që ndòdhen në tavolinën e tij të punës. Mes tyre, shikon dosjen që nuk donte àspak ta shikonte, atë të Mehdiut, dhe bën të gjitha lìdhjet e detajeve që ka vënë re më përpara, duke e kuptuar se ajo që ka fshèhur Zejnebi deri më atë moment, ka qenë pikërisht avòkatia e çèshtjes së Mehdiut. Ndërkohë vetë Mehdiu, i cili kërkon vazhdimisht pàra për të mbàjtur veten gjàllë brenda në bùrg, vendos edhe një kùsht për ato para.

Kùshti Mehdiut është që ato pàra të mos jenë nga Barëshi, si dhe àsnjë para tjetër që përdoret për të apo çfarëdo lloj ndìhme qòftë, të mos jenë nga ai, sepse prèferon më parë të jetë i bùrgosur për 30 vite, sesa të dalë që aty me pàratë e personit që mendon se i ka màrrë gruan. Ky pèrson që prètendohet t’i ketë màrrë gruan Mehdiut, Barëshi, ka rënë aq në dashuri me Zejnebin sa këtë nuk e ka kuptuar vètëm ai vetë dhe Zejnebi, por më shumë se të gjithë e ka kuptuar daja tij, zoti Ali Riza, gjë të cilën edhe ia ka shprehur.

Nga ana tjetër është edhe Savashi. Që me hýrjen e Zejnebit në jetët e tyre, ai ka filluar të jetojë më shumë, më mirë, të jetë më social dhe i përfshìrë në familjen e tij. Fàkti që Zejnebi i ka kërkuar ndihmë me çështjen e Mehdiut, e bën Savashin të ndihet ende më i dòbishëm, si dhe i vlerësuar. E tërë jeta dhe rùtina tij ka ndrýshuar që me prèzencën e Zejnebit, e cila ishte i pari person që nxòri Savashin nga errèsira dhe zýmtësia që atë e kishin kàpluar, që prej vdèkjes së nënës së tij dhe Barëshit, ndaj Barëshi i është shumë mìrënjohëse asaj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*