Shtëpia ime,Fati im/Një tràdhëtar sillet rreth Mehdiut

Zejnebi e gjen veten sërish duke u shpjeguar para nënave të saj, teksa përpìqet t’i bìndë se nuk mund të flasin me sìguri se ka qenë Mehdiu ai që e ka orgànizuar sùlmin e atij mëngjesi. Që të dyja, Nermini dhe Sakinja, shprehen me siguri se ka qenë Mehdiu dhe nuk pranojnë kùndërshtime, duke u nèvrikosur shumë me Zejnebin e cila para pòlícëve, thotë se nuk ka asnjë person në mendje që mund ta bëjë këtë gjë. Sipas shpjegimit të Zejnebit, Mehdiu është i pafàjshëm sepse sapo ka dalë me kùsht nga bùrgu dhe nuk do rrèzikonte të rikthehej në bùrg, për diçka të tillë.

Për më tepër, sapo është martuar dhe pranë ka një fòshnje. Asnjë nga shpjegimet dhe arsyetimet e Zejnebit, nuk arrin të ndryshojë mendjet e nënave të Zejnebit, ndaj Nermini, fshèhurazi, telefonon Barëshin për t’i treguar se çfarë u ka ndodhur. Gjatë asaj kohe, Mehdiu ndodhet në vendin e tij të përhershëm, që prej momentit të jetës së re që Xhengizi i ofroi. Ai nuk ka arritur ende ta kuptojë se mes gjithë tùrmës së meshkujve, ka edhe një tràdhëtar që përcjell làjme edhe në një anë tjetër. Sakaq, Barëshi me Nuhun mbërrijnë në shtëpinë e Zejnebit dhe mësojnë çfarë ka ndodhur.

Fshèhurazi, Nuhu telefonon Xhemilenë për ta pyetur me dorë në zemër nëse ka dijeni lìdhur me ngjàrjen dhe Mehdiun, por Xhemilja bètohet se Mehdiu nuk mund ta bëjë diçka të tillë, pasi do rrèzikonte gjithë lìrinë e tij me kùsht dhe rrjedhimisht do hùmbiste gjithçka. Ajo e telefonon, por Mehdiu nuk i përgjigjet, ndaj Xhemilja vrapon për tek ai. Atje, në bisedë me Mehdiun, kupton që ai nuk ka aspak dijeni mbi çfarë ka ndodhur. Mehdiu vetë niset menjëherë për në kòmísariat, për të dènoncùar rastin e tij disa ditë më parë.

Gjatë asaj kohe, mes Zejnebit dhe Barëshit është ndèzur një tjetër diskutim kèqkuptimi sepse Barëshi pàndeh se Zejnebi po e mban larg jetës së saj dhe nuk e lejon të komentojë àsgjë, ndërsa Zejnebi i thekson se nuk ka të bëjë me të por e ka me të gjithë që duan t’i tregojnë si ta jetojë jetën e saj. Të dy shkojnë në kòmísariat, për të dènoncuar se çfarë u ndodhi. Atje, takohen me Mehdiun, i cili përqafon menjëherë Zejnebin sapo e shikon. Barëshi e ndàn nga ajo dhe madje hèdh fjalë se mund të jetë ai vetë autori, ndaj në çast Mehdiu tènton t’i hàkërréhet, por e ndàlon Zejnebi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*