Shtëpia ime,Fati im/ Nazllë merr réfuzimin më të ulét nga Mehdiu

Zejnebi shkon në pùnë në një orar shumë të vònë, me të gjithë kolegët e saj, për një mblèdhje ùrgjente të cilën Barëshi ua kërkon me përùlje. Pasi përfùndojnë punën, të gjithë làrgohen, përveç Zejnebit, e cila shkon të màrrë një dosje nga zyra Barëshit por përfùndon duke qèndruar aty për një kohë ènde më të gjatë, pasi Barëshi kërkon të dijë më tepër mbi jetën e saj dhe të qènurit gjithmonë mes dy nënave, aq të kùndërta me njëra tjetrën. Zejnebi hàp zèmrën para Barëshit, pa pasur më àspak kòmplekse mbi të shkuarën.

Ajo shtòn edhe ndjenjat e mëdha që ka përjetuar nga Mehdiu dhe çùditet se si tashmë janë zhdùkur të gjitha. Sakàq, një natë më parë, Mehdiu kishte kàluar natën tek Nazllëja, ku kjo e fùndit kishte tèntuar shumë t’i afròhej dhe ta bënte për vete, duke e ftùar në shtràt në mènyrë fàre kònkrete, por Mehdiu e kishte rèfuzuar, duke i thënë se ndjèn ènde shumë për Zejnebin dhe mendjen e ka vètëm tek ajo. Ndërsa gjatë kohës që Zejnebi po flèt me Barëshin, jashtë kòmpanisë,mu në hýrje, ndòdhet Mehdiu brènda në makinën e tij.

Ai po ndjèk nga pas Zejnebin, për të parë se çfarë bën, por Mehdiun e shikon vètëm Barëshi kur dalin nga kòmpania, sepse Zejnebi vonon të dalë, ndërsa Mehdiu làrgohet sapo Barëshi i drèjtohet për t’iu afrùar. Këtë gjë, Barëshi ia trànsmeton vetëm Nerminit, të nesërmen në mëngjes në një tàkim të fshèhtë në zyrën e tij. Nermini tèrrorizohet e tëra, duke mos e prìtur àspak një vèprim të tillë nga Mehdiu dhe thèkson se kështu fillojnë të gjitha ngjàrjet që përfùndojnë në faqet e treta të gazetave, ku bashkëshortët ose ish bashkëshortët vràsin gratë e tyre.

Barëshi prèmton se do gjèjnë një zgjìdhje, por për momentin Zejnebi nuk duhet ta dìjë. Paralelisht, Mehdiut i shkon sërish për vìzitë Nazllëja, duke mos iu làrguar àspak atij, pavarësisht ftòhtësisë së Mehdiut. Ajo shprèhet se Zejnebi është fare e pàditur nga dashuria, përderisa nuk ia ka dìtur vlèrën një bashkëshorti si ai. Në mbrëmje do orgànizohet dasma e Nuhut dhe Xhemilesë, ku të ftuarit nuk kanë prànuar t’i bashkohen dasmës, me jùstifikimin se nuk mùnd të vìjnë në një dasmë që Mehdiu nuk e ka apròvuar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*