Shtëpia ime,Fati im/Mehdiu refuzon të jetë i pasur

Mehdiu mèrr një ofèrtë shumë tùnduese nga baba Xhengizi teksa i tregon atij ende më shumë dètaje mbi hàsmërinë me Vejsiun. Xhengizi e fton që ai të jetë në krye të gjithë pasurisë së tij dhe punëve që ka përtej bùrgut. Ai ka një pasuri màrramendëse, por kërkon të ketë dikë mbi atë pasuri dhe duke qenë se vetë nuk do dalë edhe shumë e shumë vite të tjera, fton Mehdiun të kalojë në krye. Mehdiu e dëgjon me vëmendje, por rèfuzon. Jùstifikimi tij është se ka një familje për t’u kujdesur, një biznes për të vazhduar e shumë të tjera me rradhë, por megjithatë, nuk mendon se do dalë që aty për të paktën 30 vitet e ardhshme.

Me kèqardhje, Xhengizi i jep dy làjme. I pari është se ai ka bërë kèrkime për të, për të mësuar nëse Mehdiu është treguar i sìnqertë dhe  ka treguar të vèrtetën në çdo gjë apo mùnd të ketë fshèhur ndonjë gjë jo të duhur. Ato që i ka thënë Mehdiu, kanë rezultuar të sakta, por ato që i kanë thënë Mehdiut janë gènjeshtra dhe kështu, Mehdiut i shèmbet bota mbi kokë kur mëson se biznesi ka fàlimentuar dhe ato po jetojnë nën strèhën e Zejnebit pasi i kanë dèbuar nga shtëpia me qera që kishin màrrë. Sakàq, Nuhu shkon pranë Barëshit.

Ai i kërkon shumë ndjèsë për gjithçka ka ndodhur dhe shkon të përshëndetet, duke pranuar që Barëshi nuk do e mbajë më në punë pas asaj që mësoi se Zejnebi me të e Savashin kanë bërë. Për hàbinë e madhe të Nuhut, Barëshi përgjigjet se ngjàrjet nuk kanë të bëjnë aspak me të, dhe përderisa ai e bën punën aq mirë, atëherë do vazhdojë të qëndrojë në punë. Nuhu làrgohet duke e falenderuar dhe duke e uruar, ndërsa Barëshin e mèrr daja tij Ali Rizai, së bashku me Savashin dhe i dërgon në një lokal me muzikë, për pirë.

Edhe Sulltana bën të njëjtën gjë me Eminenë e Zejnebin, por në një tjetër lokal ku atë e ka ftuar prej kohësh pronari, si fqinj i vjetër i saj. Zejnebi mbýll telefonin për të mos telefonuar gàbimisht Barëshin dhe gjatë gjithë natës, flet për të duke pìrë alkòl dhe e krahason shpesh me Mehdiun, si dy meshkuj me botë të kùndërta. Ajo e hùmbet fare vetdijen, dhe ngrihen që aty për të shkuar në shtëpi por rrugës për në shtëpi, màrrin një ftesë nga Savashi, të cilën nuk e rèfuzojnë dot, dhe kështu bashkohen të gjithë në një lokal.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*