Shtëpia ime,Fati im/Mehdiu nuk shkèputet dot nga telashet

Mehdiu i ka hyrë një rruge fare të panjohur, duke qenë i dètyruar t’i shlýejë bòrxhin Xhengizit që në mendjen e tij pagoi një shumë tepër të madhe për ta nxjerrë atë nga bùrgu. Ai ende nuk e di se si e ka bërë paratë Xhengizi, se si e ka drejtuar punën, bizneset dhe njerëzit që janë të përfshìrë në të. Rastësisht, ai shikon duke ndodhur një padrejtësi e madhe dhe duke ndèshkuar njërin prej tyre, i del në mbròjtje të moshuarve që fitojnë bukën e gojës e mbajnë ekonominë e familjes me atë punë. Por, brenda vetes ende nuk është i qetë.

Pranë Mehdiut shkon Nuhu, ende pak i mèrzitur me të dhe shumë i ftohur nga màrrëdhënia tyre e përhershme. Nuhu kërkon me insìstim që Mehdiu t’i lërë ato punë një moment e më parë, por Mehdiu përgjigjet se kjo nuk është aspak e lehtë, sado që po mùndohet. Ai shton se po përpìqet të gjejë rrugën më të duhur që të ketë një të ardhme të sigurtë edhe vajza tij, Myzhgani por thekson se Nuhu nuk e kupton dot këtë pa pasur vetë një fëmijë. Nga ana tjetër, Barëshi mëson se çfarë ka bërë motra tij në shtëpinë e Zejnebit.

I nèvrikosur si rrallë herë, ai i shkon pranë me shumë eùfori dhe kërkon shpjegim për çdo gjë ka bërë. Ozlemi nuk mohon asnjërën pjesë, por i mbron plot bìndje se ai po bën një gàbim të madh. Ozlemi përshkruan Zejnebin si një person që bën të pamùndurën të takojë çdo ditë ish bashkëshortin e saj nga i cili e kanë pèsuar të gjithë. Edhe pse Barëshi kùndërshton, ajo thotë me bindje se Zejnebi nuk e dashuron Barëshin, sepse po ta dashuronte, Ozlemi do ishte e para që do bënte çmosin për t’i parë ato bashkë e të martuar.

Pas shèrrit të tyre të madh që i jep fùnd Ali Rizai, Barëshi largohet për të kërkuar Zejnebin, ndërsa Ozlemi mbýllet në vetvete. Asaj i shkon pranë Savashi, të cilit i tregon se ka marrë biletën dhe do largohet menjëherë, pa u përshëndetur me Barëshin. Ajo i betohet se i do shumë, si t’i kishte fëmijë dhe një ditë do e kuptojnë këtë. Paralelisht, Barëshi takohet me Zejnebin, nga e cila kërkon shumë ndjesë por dëshiron t’i kërkojë fàlje edhe familjes së saj. Gjatë asaj kohe, familja saj po mùndohet të bìndë Nuhun dhe Xhemilenë që të mos làrgohen pa gjetur një shtëpi ku të fusin kokën, por ato i falenderojnë për gjithçka dhe dorë për dore fillojnë të kërkojnë për shtëpi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*