Shtëpia ime,Fati im/Mehdiu tmérron nënat e Zejnebit

Mehdiu, me të dalë nga bùrgu, kërkon që fillimisht të shkojnë në lokalin ku ka pirë kafe për herë të parë me Zejnebin, në lagjen e tyre të vjetër. Atje, Xhemilja mùndohet t’i theksojë shumë Mehdiut se nuk është aspak normale apo diçka e réndomtë që dikush të paguajë për një të panjohur, një shifër aq të çméndur parash, ndaj bën mirë të kthehet nga ajo rrugë ku ka hyrë. Mehdiu e mbyll me aq bísedën, por, kërkon fàlje nga Xhemilja për gjithë mérzinë që i ka shkàktuar, duke e lénë të vétme në një moment aq të dhémbshëm sa ishte hùmbja e Myzhganit.

Që aty, të gjithë së bashku i drejtohen shtëpisë së Zejnebit. Nënat e Zejnebit tmérròhen nga seria e makinave në rradhë që ndàlojnë para shtëpisë së tyre, dhe ende më shumë fríkësohen kur shikojnë që në krye të tyre qëndron Mehdiu. Ky i fundit, hyn brenda, dhe fillimisht kërkon shumë fàlje nga Nermini dhe Sakineja. Ai shpréh gjithë péndesën për gjithçka ka bërë, duke qenë i bindur se i ka fríkësuar së tepërmi. Mehdiu hedh një hap më tepër, drejt Sakinesë, duke kërkuar që në shenjë përùljeje dhe respekti, t’i puthë duart.

Sakinja réfuzon dhe làrgohet, ndërsa Mehdiu làrgohet duke thënë se që nga ai moment e tutje do i lérë të qetë dhe do ikë së bashku me Benalin, të cilës për herë të parë i drejtohet me fjalët ‘bashkëshòrtja ime’. Pas ikjes së Mehdiut, Sakinja e komenton sjelljen e tij si një téntativë e hapur që ai të bjérë në sy të Zejnebit, që kjo e fundit të bíndet se ai ka ndryshuar dhe të pranojë të kthehet me të, por Zejnebi kùndérshton çdo mundësi për atë që i thonë. Gjatë asaj kohe, Barëshi diskuton me dajën e tij dòbésinë e Zejnebit ndaj névojës së të tjerëve.

Ali Rizai e komenton si diçka e pranueshme që e ka një kategori e tërë femrash, të cilat vrapojnë pas çdo personi që shikojnë në névojë, dhe sipas Ali Rizasë, e tillë ka qenë edhe nëna e tij. Barëshi shtòn se ai këtë nuk e mban mend aspàk, se e kujton vetëm si një grua autòrítare dhe të rréptë por Ali Rizai e përngjàson shumë me kàrakterin dhe sjelljen e Zejnebit. Në mbrëmje, Zejnebi dhe Barëshi diskutojnë ngjàrjet e fundit, ndërsa Barëshi i kërkon Zejnebit që të pranojë praninë e një trupròje në jetën e saj sepse kështu do ndihej më i qetë, por Zejnebi kùndérshton.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*