Shtëpia ime,Fati im/ Mehdiu hèq dorë nga Zejnebi

Mbrëmjen e ditëlindjes së Zejnebit, Mehdiu qëndron i vètëm në bùrg, ku në dorë mbàn fotografinë e Zejnebit. Ai e shikon si për të fùndit herë, dhe e grìs të tërën në copa të vogla fare, duke hèqur dorë njëherë e mirë nga Zejnebi, pas të gjitha tèntativave për të qenë me të apo për të fìtuar faljen e saj. Gjatë asaj kohe, Zejnebi ndòdhet në dhomën e saj, me Savashin, i cili përpìqet ta bëjë të ndìhet më mirë dhe të zbrèsë në festën e ditëlindjes që kanë orgànizuar për të. Për herë të parë, Savashi rrèfen se sa frìkë ka se mos Barëshit i ndòdh dìçka.

Ndërsa Zejnebi e bën të qèshë Savashin teksa ajo fàjëson veten për personin në të cilin është shndèrruar Mehdiu, duke thèksuar se nuk ka qenë fare i tillë kur e ka njohur. Savashi i bën të qàrtë që ajo nuk ka fùqi sùperiore për të shndèrruar njerëz, dhe së bashku zbrèsin poshtë pranë gjithë të tjerëve. Zejnebi shpreh dëshirën, mbýll sytë dhe frýen qirinjtë e tortës së saj. Barëshi i jep dhuratën e tij; një varëse elègante me një zemër të vàrur në të. Ajo dhuratë i bën të gjithë të lumtur, përveç Sakinesë që nuk e do bashkimin e tyre.

Megjithatë, Sakinja e do dhe e ndjèn shumë përzemër Savashin, duke thënë se nëse djali saj do kishte jetuar, do ishte në të njëjtën moshë me Savashin. Këtij të fùndit, i fillojnë dhembjet e lèhta sepse ka harruar ilàçet në shtëpi, prandaj Sakinja i përgatit një vàj màsazhues për duart. Zejnebi ndìhet në sìklet por Barëshi kërkon të shohë reàgimin e Savashit. Ky i fùndit, e falenderon shumë dhe i tregon se të njëjtin màsazh me të njëjtin vaj i bënte edhe nëna e tij, ndaj ato ngùshëllohen me njëri tjetrin, për familjarët që kanë hùmbur; njëri nënën, tjetra djalin.

Barëshi me Zejnebin dalin jàshtë të vètëm në bàhçe, ku Zejnebi i kërkon falje për pròblemet që i ka sjellë në jetë, por Barëshi përgjigjet se ai është më i lùmtur se kurrë që prej momentit që ajo i ka hyrë në jetë. Të njëjtën gjë shpreh edhe Zejnebi për të dhe ato afròhen ende më shumë. Nga ana tjetër, Xhemilja dhe Nuhu përjetojnë një krìsje të madhe, pasi Xhemilja nuk e pranon që Mehdiu ka gàbuar me Zejnebin sepse ajo është shëndoshë e mirë tashmë, dhe shton se ai ka dashur ta dërgojë pranë nënës së tij, për të parë para vetes dy gra që nuk e duan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*