Shtëpia ime,Fati im/Mehdiu shkèput çdo lidhje me Zejnebin

Zejnebi ndodhet e vètme në dhomën e saj kur mèrr një telefonatë nga Buseja, e dashura e Erxhanit,e  cila e fton të takohen në shtëpinë e saj. Para se të dalë nga shtëpia, Zejnebi përbàllet me Xhemilenë dhe mèrzinë e saj që lèshon fjalë të rènda sapo shikon dikë duke qeshur. Xhemilja i hèdh fjalë se si një natë më parë shkoi të argëtohej, por Zejnebi nuk i përgjigjet, ndërsa Xhemilenë e mèrr Sulltana veçmas dhe i thekson se kështu po i bën padrèjtësi të gjithëve duke kërkuar të cilësojë çdo njërin prej tyre si fàjtor.

Vèçanërisht, i kërkon të ketë kùjdes me Nuhun pasi po ia mbàron dùrimin të shkrètit, por Xhemilja përgjigjet se sado që përpìqet, nuk e përmban dot veten. Megjithatë, kërkon fàlje nga Zejnebi, i thotë se mbi të gjitha, ia di se si e ka zemrën dhe uron që edhe ajo të mos ketë dýshime se si e ka zemrën Xhemilja. Zejnebi takohet me Busen në shtëpinë e saj, ku ajo i tregon se ka arritur ta bìndë Erxhanin që të japë dèshminë e dùhur, por kërkon diçka në kèmbim; shumën prej 500 mijë lirash, që të fillojë një jetë nga e para, làrg që aty.

E shòkuar dhe pa fjalë, Zejnebi shkon të takojë Mehdiun në bùrg. Ajo i tregon bisedën me Busen dhe kështu Mehdiu hùmbet çdo shpresë, por Zejnebi nuk e pranon dòrëzimin. Duke e ditur se nuk ka nga t’i màrrë ato para, Mehdiu thekson se nuk i pranon as paratë e Barëshit, as të Nerminës, dhe tek askush tjetër nuk ka ku i gjèn, ndaj çështja është mbýllur. Zejnebi vazhdon duke përmendur shtëpinë dhe dyqanin por Mehdiu e ndërprèt duke i treguar se e ka mësuar të vërtetën. Ai làrgohet nga takimi duke u përshëndetur për herë të fùndit, tek i thotë se bashkë nuk i lìdh më asgjë.

Sakaq, Sulltana kërkon lèje nga familjaret e saj, që të mos màrrë rrogë nga Ali Rizai, sepse ndihet shumë e tùrpëruar pasi fillimisht në atë shtëpi kanë hyrë si miq të tyre. Ajo kërkon shumë fàlje duke shtuar se e di nèvojën e familjes, por në fakt gjen mirëkuptimin e të gjithëve, ndërsa në shtëpinë e Ali Rizasë, ky i fùndit mèrzitet më shumë nga të gjithë që ajo do làrgohet. Në mbrëmje, Barëshi shkon të takojë Zejnebin, së cilës i tregon se pranon që ajo të vazhdojë çèshtjen e Mehdiut, madje së bashku me Savashin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*