Shtëpia ime,Fati im/Mehdiu bën telefonatën e fundit

Mehdiu bísedon me Xhengizin, para të cilit pranon për herë të parë se sa shumë ka gàbuar ai me Zejnebin, edhe pse ajo kërkonte aq pak nga ai. Ai dorëzon paratë tek Xhengizi, ndërmjet të cilave i kërkon që të hàkmerret ndaj Vejsit, që ky i fundit ta mësojë se nga kush po i vjen hàkmarrja por të mos ketë kohë as të përgjigjet. Ai hùmbet të gjitha shpresat se do dalë që aty për të paktën 30 vitet e ardhshme. Pasi i lë porosit Xhengizit, ai ulet në shtratin e tij, ku vetëm shikon fotografinë e vajzës së tij, Myzhganit.

Personi që po e ngàcmon prej ditësh brenda qelisë, i afrohet sërish dhe ia merr fotografinë e Myzhganit, duke ia grísur para syve. Ai komenton duke thënë se përderisa nuk arrin ta mbròjë as fotografinë, kùrrsesi nuk do arrinte ta mbrònte as vajzën jashtë, dhe në çast Mehdiu i hàkërréhet. Gjatë asaj kohe, Zejnebi ka débatuar ashpér me Barëshin, të cilit i ka theksuar se ai shikon vetëm veten e tij dhe aspàk se çfarë ndodh rreth e rrotull, ndaj meqë e ka génjyer Barëshi edhe si të dashur edhe si prònar pune, kërkon fàlje për të dashurin dhe jep dorëhéqjen nga puna.

Zejnebi shkon menjëherë në shtëpi, ku e telefonon Mehdiu. Ky i fundit, i tregon se kishte plànifikuar që t’i kërkonte fàlje po të kishte dàlur që aty. Prandaj, duke menduar se nuk do kenë më asnjë rast as për të folur dhe as për t’u parë, Mehdiu kërkon fàlje përtej telefonit, për çdo gjë që i ka shkàktuar Zejnebit, dhe mbýll telefonatën duke i uruar mbrojtjen e Zotit. Pas asaj telefonate, Zejnebi përbàllet me nënat e saj, të cilave u tregon se ka dhënë dorëhéqjen, si dhe arsyen përse, duke bërë që ato të acàrohen dhe ta krítíkojnë në çast.

Por, Zejnebi ua ‘mbýll gojën’ duke u kujtuar se ashtu ka parë dhe ashtu ka mësuar. Sipas Zejnebit, Sakinja ka dùruar gjithmonë Bajramin dhe e ka jùstifikuar se është i vàrur nga pija, ndërsa Nermini ka heshtur edhe pse e dinte se ekremi po e tràdhëtonte, dhe nuk ka reaguar derisa ai e bràktisi me atë që e tràdhëtonte. Zejnebi largohet dhe lë nënat mes lòtësh, të cilat së bashku vendosin të mos i kthejnë shpinën Zejnebit, që edhe ajo të mos largohet si motra saj, Gylperi, e cila një ditë shpérthéu dhe i bràktisi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*