Shtëpia ime,Fati im/Benali shòkon dy herë rradhazi Zejnebin

Zejnebi shkon në dhomën e saj pasi Barëshi me Savashin làrgohen, por nga pas i shkon edhe Emineja. Kjo e fùndit është shumë e shqètësuar për shoqen e saj, ndaj dhe mùndohet të kùjdeset maksimalisht. Emineja parashikon që mes Zejnebit dhe Barëshit do ketë diçka në të àrdhmen dhe për këtë fillon ta ngàcmojë. Zejnebi tènton ta mòhojë se ka pèlqim për Barëshin, dhe i kërkon Eminesë që ta mbýllin si bisedë, por Emineja e kèqkupton. Ajo mendon se Zejnebi po sìllet ashtu sepse nuk i beson më Eminesë për çèshtje dashurore.

Për herë të parë mes tyre rihapet bìseda e Farukut, por Zejnebi i betohet se nuk ekzìston diçka e tillë, sepse ajo ndìhet sikur në jetën e saj nuk ka ekzìstuar kùrrë ndonjë person i qùajtur Faruk. Zejnebi thèkson se është aq e lòdhur nga çdo gjë që ka ndòdhur, sa jo vètëm për momentin, por àsnjëherë më nuk do donte të kishte një marrëdhënie dashurore pasi beson se ajo gjithmonë do zgjèdhë mashkullin e gàbuar. Në ato momente, Mehdiu mèrr në dorë një vegël muzikore dhe fillon t’i këndojë dashurisë, duke përlòtur veten dhe shokët e qelisë.

Të nesërmen në mëngjes, Zejnebi mblèdh veten dhe bëhet gadi për t’iu rikthyer punës, por në rrugë takon rastësisht Benalin. Kjo e fùndit, pasi i flet pak mbi fëmijën, i tregon se Xhemilja dëshiron që ta martojë me Mehdiun, që ta shikojë vajzën më lirisht në bùrg. Làjmi i Benalit e shòkon Zejnebin por ajo e përmbàn veten. Më pas, Benali komenton rrèmbimin e Zejnebit si diçka që kjo e fùndit e ka kërkuar vetë. Zejnebi ngèlet gojëhapur, ndërsa Benali vazhdon të flasë, duke shtùar se nuk ka dìtur ta mbànte Mehdiun.

Zejnebi làrgohet duke mos dashur të dëgjojë àsnjë fjalë më tepër. Sakàq, edhe mes Xhemilesë dhe Nuhut bëhet një bisedë shumë e pakëndshme. Nuhu i kërkon asaj që ta shikojë se e ka edhe atë në jetë, dhe jo gjithë jetën vètëm për Mehdiun, por Xhemilja e fton të làrgohet nëse nuk është i lumtur me këtë formë jetese. Ndërkohë, Barëshit i shkon pranë Savashi, i cili e paralàjmëron të ketë shumë kùjdes me Zejnebin, sepse ajo është shumë nàive dhe është shoqja tij e vètme, ndaj nuk do e lejojë ta përdòrë e t’i thýejë zemrën.