Shtëpia ime,Fati im/Barëshi i shpreh dashurinë Zejnebit

Xhemilja pretendon të ketë në dorë jetën e Mehdiut, si një dètyrim që ajo duhet ta rrègullojë. Prandaj dhe insìstoi me Benalin që ajo të martohet me Mehdiun për sa kohë ai është në këto kùshte, pasi àskush nuk mùnd ta paramendojë gjèndjen e tij pasi të dalë nga bùrgu. Benali është e pavendosur, sepse e di mjaft mirë se Mehdiu e ka mendjen dhe zemrën tek Zejnebi. Pas asaj bìsede të butë duke u mùnduar ta bìndë Benalin, Xhemilja pèson një shpèrthim shumë të madh kùndrejt Nuhut, teksa ajo mbròn Mehdiun.

Nuhu shprèhet se Mehdiu ka gàbuar rèndë me atë që ka bërë, por Xhemilja nuk e pranon. Ajo insìston se ai duhet lënë i lìrë pasi àskush nuk u dèmtua nga gjithë ajo ngjàrje dhe secili është në shtëpi, shëndoshë e mirë, por Nuhu e kùndërshton. Sipas Xhemilesë, ai ka dashur ta çojë Zejnebin para Zelihasë, sepse ka dashur të vërë para vetes dy femra që nuk e duan, sepse Mehdiu ka nèvojë për dashuri. Nuhu e shikon i çùditur dhe shton se nuk e kupton përse thonë se nëna tij nuk e ka dashur, ndaj Xhemilja ia shpjegon.

Ajo e shòkon Nuhun teksa i thotë se që fëmijë, Mehdiu e ka ndjerë mùngesën e vëmendjes së të ëmës, ndaj dhe ka djègur qèllimisht dorën, vetëm që ajo të intèresohej pak për të. Nga ana tjetër, Savashi ndodhet me Zejnebin, dhe të dy shprehen para njëri tjetrit për gjëra që nuk i thonë me àskënd. Savashi shprehet se ka pasur shumë frìkë për Barëshin se mos diçka i ndòdh, ndërsa Zejnebi mendon se është ajo që e ka shndèrruar Mehdiun sepse kur e ka njòhur, ka qenë shumë i bùtë dhe zemërgjerë. Savashi qesh me idètë e saj dhe më pas të dy zbrèsin në festën e ditëlindjes.

Barëshi i jèp Zejnebit dhuratën e ditëlindjes, një varëse elegante me një zemër të punuar në të. Pas falenderimeve për secilin prej tyre, Zejnebi del jashtë në oborr, e vètme, pranë zjarrit. Pas pak çastesh i shkon pranë Barëshi, i cili i shpreh se sa i lumtur është ai që prej momentit që Zejnebi ka hyrë në jetën e tij. Ajo e dëgjon me vèmendje dhe shprèh të njëjtën gjë si Barëshi. Brenda në shtëpi, familjarët e tyre janë afrùar ende më tepër. Sakinja ka gjètur rrugën për të bërë për vete Savashin, dhe e vë veten në vendin e nënës së tij.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*