Shtëpia ime,Fati im/Barëshi heq dyshímet mbi Zejnebin

Zejnebi arrin të vërejë që Savashi po mban qëndrim ndaj saj dhe nuk është si përherë në marrëdhénien e tyre, ndaj insìston që të flasin, sado që Barëshi thotë se është vetëm i lòdhur dhe i zënë. Kështu, Zejnebi shprehet e para. Ajo tregon se nuk po arrin dot të shpètojë nga frìka dhe ndërgjégjia e vràrë, se mos Mehdiu që e nxori ajo nga bùrgu, mùnd të rrèzikojë familjen e saj. Zejnebi shton plot bindje se prèzenca e Barëshit në jetën e saj i bën shumë mirë dhe në një dhomë ku të gjithë i drejtohen asaj, Zejnebi dëgjon vetëm zërin e Barëshit.

Ky i fùndit qetësohet dhe së bashku përqafohen. Gjatë asaj kohe, Savashi po drekon i vetëm me Ozlemin. Për herë të parë, ato ulen vetëm për vetëm, për të folur për anën shpirtërore të Savashit. Ai rrëfen se ashtu siç po rri vetë në shtëpi, ashtu po i rri edhe diploma, edhe pse ka bërë një mùnd të madh për ta màrrë atë shkollë. Ozlemi i qëndron pranë, i bëhet mbështetje dhe e fton që të futet më shumë në rrjedhën e jetës. Gjatë asaj kohe, Mehdiu troket në shtëpinë e Zejnebit, për të màrrë familjen e tij dhe për t’i dhènë një shpjegim familjes së Zejnebit.

Ai u tregon të gjithëve se edhe ai vetë është përbàllur me një sùlm të tillë dhe po hulùmtojnë për të mësuar nga kush u ka ardhur. Vetëm në atë çast, e besojnë paksa se ai mund të mos jetë i përfshìrë në atë mes. Madje, Mehdiu kërkon që të lërë para shtëpisë së tyre një numër të kònsiderueshëm trùpròjash,në rast se diçka do ndodhë, por të gjithë rèfuzojnë, ndaj së paku, në shtëpi qëndron Nuhu. Ai mèrr përsipër t’i mbròjë femrat, që kanë ngèlur sërish të gjitha të vètme. Me të shkuar në shtëpi, Benali sërish tènton të hèdhë një hap drejt Mehdiut.

Ky i fùndit, po ledhaton të bijën dhe në mendjen e tij ka bisedat që dikur bënte me Zejnebin, se di do i rrisnin fëmijët e tyre. Afrimi i Benalit nuk ndikon aspak tek Mehdiu, veçse e vë në sìklet dhe sërish e rèfuzon, edhe pse ajo mes lòtësh i thotë se e ka marrë màlli shumë për të. Sakaq, shtëpia e Nerminës, vazhdon të përgjòhet nga një person ende i pazbùluar. Zejnebin e përcjell në shtëpi Barëshi, i cili qetësohet që aty do qëndrojë Nuhu. Por, Zejnebi bën një shàka shumë të rèndë, duke ndàluar elektricitetin, për t’i trèmbur nga pas të gjitha.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*