Shtëpia ime, Fati im/Zejnebi bën një ngàtërresë të madhe

Zejnebi ndodhet në makinë me Mehdiun, ndërkohë që babai saj Bajrami ende nuk është gjéndur se ku mund të jetë. Rrugës, rastësisht shikon një person duke kërkuar ushqim në koshat e mbéturinave të rrugës. Ajo i kërkon Mehdiut të ndàlojë menjëherë dhe vrapon për tek ai person duke thérritur ‘baba’, por ai nuk është Bajrami. Gjatë asaj kohe, Bajrami ka shkuar në një market lagjeje, sepse dëshiron të marrë sërish alkòol. Duke mos pasur asnjë para me vete, ai i vjédh disa shishe dhe ténton t’ia mbàthë, por nuk ia dél dot.

Atë e kapin djemtë e asaj lagjeje, të cilët bashkë me prònarin e marketit e gòdasin Bajramin me grùshte dhe shkélmime, për t’i dhénë atij një mësim të mirë. Sakaq, Emineja ndodhet ende me Farukun, duke shëtitur. Teksa ecin bashkë, pranë njëri tjetrit, Emineja rrézohet lehtë, sepse këpucët e saj të larta i príshen. Duke mos mùndur të ecë përsëmbari, ato të dy fùten në një dyqan këpucësh, ku Faruku është klient i rregullt. Dyqani është përtej lùksozit, dhe Emineja për herë të parë e shikon nga afër një ambjent të tillë.

Faruku kërkon t’i blejë asaj një palë këpucë të reja, dhuratë nga ai, të cilat ia dél t’ia blejë, pavàrësisht gjithë kùndërshtimit të Eminesë. Por, pasi i blen dhe kthéhet në lagje, ajo ndàlon në mes të rrugës, fshéhet më pas në një qoshe, dhe i fshéh këpucët e reja, duke veshur sërish të vjetrat, që nëna saj të mos dýshojë se ku i ka màrrë ajo paratë për të blerë këpucë të markave të shtrenjta. Nga ana tjetër, Xhemilja vijon të jetë përbàllë Benalit në kafenenë ku janë takuar. Ajo i kujton Benalit se Mehdiu është i martuar, ndaj nuk mùnd të kenë gjë së bashku.

Që aty, ajo shkon tek Sulltana, e cila shòkohet nga ato që dëgjon. Xhemilja i pérgjérohet që të mos e mësojë familja saj dhe të dyja së bashku trokasin në derën e Benalit. Si Sulltana, ashtu dhe Xhemilja, mùndohen ta bíndin Benalin se duhet të héqë dorë nga ai fëmijë, sepse do e ketë shumë të véshtirë ta rrisë e vetme, ashtu siç ato të dyja i kanë rritur të vetme vajzat e tyre. Por, Benali është e bíndur që Mehdiu i cili i dél për zot të gjithë fëmijëve të lagjes, ashtu nuk do ngùrrojë të bëjë ròlin e babait edhe për fëmijën që ka gjàkun e tij.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*