Shtëpia ime, Fati im/Mehdiu shòkon Zejnebin me gjestin e tij

Mehdiu, i ndíkuar nga fjalët e vërteta të Nerminit, qëndron për pak kohë në shkollë me Zejnebin, duke i dalë asaj për zòt edhe tek profesorët me të cilët ka hùmbur provimet duke mos u paraqítur fare në shkollë. Teksa ndodhen ende aty, përbàllë Zejnebit del Faruku. Ai kërkon llògari për bírësimin e Kibritit dhe shumë të tjera, duke téntuar të òféndojë edhe Mehdiun. Ky i fùndit, vendos të mos reàgojë me të ashpër me Farukun, por të bëjë gjënë që i dhémb më së shumti, dhe që e bínd se martesa tij me Zejnebin nuk është siç pàndeh ai, e kòtë.

Mehdiu kap dorën e Zejnebit, dhe largohet duke e parë në sy Farukun. Ajo e falenderon shumë Mehdiun, pasi i shpréh edhe çùdinë e saj që e folura e Farukut nuk u kthye në grùshtime. Pàralélisht, Xhemilja vazhdon të jetë në kafene me Benalin. Benali e quan veten shumë person të mirë, që po e flet atë çështje në kafene me Xhemilen dhe nuk po e bën të gjithë familjen e saj lémsh duke ua përplàsur të vërtetën në fytyrë. Xhemilja làrgohet që aty e shàstisur, duke shkuar pranë Sulltanës, e cila shòkohet më shumë se Xhemilja.

Të dyja së bashku, pasi prémtojnë të mos i trégojnë askujt tjetër, shkojnë në shtëpinë e Benalit, dhe kërkojnë ta bíndin atë se do bëjë gàbim në rast se do e mbàjë fëmijën, sepse ato të dyja e kanë provuar të rrisin fëmijë të vétme, pa baballarët përkrah. Pavàrësisht argumenteve që ato japin, Benali është e bíndur se Mehtiu do e njohë, do e pranojë dhe do i dalë për zòt fëmijës së gjàkut të tij. Sakaq, rrugës për në shtëpi, Zejnebi shikon një person, të cilin e pàndeh babanë e saj. Ai është i kthyer me shpinë, duke kòntrolluar për ushqim në një kosh mbéturinash.

Zejnebi vrapon për tek ai dhe e thérret, por shikon që është ngàtërruar. Babai saj vijon të mos shikohet gjëkundi dhe shqétësimi saj vetëm sa vjen e shtohet. Lòtët e saj bíen rréke ende më tepër pasi shikon që ai nuk është babai saj, duke menduar faktin që ai ka dégraduar aq shumë sa ajo mùnd ta gjéjë edhe në kosha mbéturinash. Në atë kohë, Bajrami është duke shkuar në një market, për të marrë alkòl. Duke qenë se nuk ka asnjë para me vete, ai pròvon të vjédhë, por kapet në mes të rrugës dhe gòditet me grùshta e shkélmime.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*