PREMTIMI/ Nigari kërkon falje nga Hikmeti

Rejhani shikon se në shtëpinë e tyre ka ardhur për vizitë Zaferi, shoku i ngushtë i Emirit. Ajo e përshëndet si përherë, ndërsa ai, i çuditur nga prezenca saj aty, mbetet pà fjalë por njëkohësisht lumturohet, derisa Emiri i flet Rejhanit shumë ashpèr, gjòja se ajo u ka zènë rrugën e nuk po i lejon të kalojnë. Në zyrën e Emirit, Zaferi e krítikon për atë të folur, ndërsa Emiri nuk lejon t’ia hapë njeri temën e Rejhani. Kjo e fundit, rikthehet shpejt pranë dajë Hikmetit, të cilin vijon t’a ushqejë e t’i japë ilàçet në oraret e tij fikse, derisa një person i pàdëshirueshëm u shkon pranë.

Ajo është Xhavidana, e cila ndonëse e shikon Rejhanin të zènë me Hikmetin, sërish kërkon nga ajo një kafe. Rejhani pranon, por fillimisht kërkon të përfundojë ilàçet që po i jep dajës së saj. E acàruar, Xhavidana hèdh përmbÿs tabakanë me pjatat e Hikmetit, vetëm për t’u shkaktuar atyre hòrror, teksa kërkon që urdhri saj të plotësohet menjëherë. Megjithatë, Rejhani zgjedh dajën e saj të parin. Më pas shkon në kuzhinë për të përgatitur kafenë. Aty gjen edhe Nigarin, e cila po nxjerr pjatat nga makina larsëse, kur aksídentalisht i bie një pjatë nga duart.

Pjata është e kompletit më të preferuar të Xhavidanës, prandaj Nigari fríkësohet së tepërmi. Xhavidana që dëgjon krísmén, shkon dhe menjëherë kàp nga krahu Nigarin, duke e ofénduar teksa i kërkon llògari, por në çast, Rejhani ndërhyn dhe shpëton Nigarin duke marrë ajo përsipër fàjin. Nigari tani ndihet ende më në fàj me Rejhanin, të cilës në fillim i është shfaqur shumë e ashpèr dhe aspak pozìtive. E ndjerë në fàj edhe me Hikmetin, ajo vendos t’i shkojë pranë, për t’i treguar se e ka parë kush e ka paralìzuar, se është fríkësuar për t’a denòncuar atë person dhe se për këtë kërkon shumë falje nga ai.

Në anën tjetër ndodhet Narini. Pa dyshùar fare se po e fusin në kùrth, ajo fut në çantë pakon e mbushur me drògè, për të cilën shoqja saj i tha se është me disa ilàçe. Nga pas, asaj po i shkon një person i caktuar nga Talazi. Ai quhet Tunxher dhe dètyra tij është të ndjèkë Narinin derisa ajo të jetë duke qëndruar në një vend e më pas t’a denòncojë në pólíci për tràfìkim drògè, por nuk ia del dot sepse Kemali i ka vènë Taxhin nga pas Narinit dhe ai e dallon menjëherë Tunxherin dhe ia ndërpret rrugën, duke bërë që atij t’i humbasë nga sytë Narini.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*